Ieri am gatit Chili con carne. Carnea macinata insa am prajit-o alaturi de 2 cepe, 1 morcov mare si 1 tulpina de telina tocate bine de tot in robot. Am adaugat si 2 linguri generoase de mei si am lasat totul sa se gateasca impreuna. Bobul de mei cand fierbe se desface si arata de parca ar fi carne. Am mai adaugat condimente si ierburi si-o cutie de boabe de porumb fierte.
Ideea este ca a fost foarte bun, s-a mancat pana la ultima lingura.
Am mai inmultit carnea cu soia si cu linte in trecut dar varianta asta, cu mei este cea mai delicioasa.
Voi ce trucuri folositi pentru a reduce procentul de carne dintr-un fel de mancare?
ciorba. Ardei umpluti.Inlocuita cu peste.
ApreciazăApreciază
meiul il lasi la-nmuiat sau il pui direct?
mai amestec carnea tocata cand fac legume umplute cu carne (rar, de obicei le fac fara)cu bulgur.
ApreciazăApreciază
meiul il pun direct, bulgur inca nu am incercat
ApreciazăApreciază
Ciorba de varza acra cu putina carne afumata calita in ulei cu ceapa, varza murata si ceva moare de la ea, plus niste orez. Are gust de sarmale, dar cu f putina carne.
ApreciazăApreciază
Chiar nu stiu unde sa gasesc boabe de mei. Am sa caut ca m-ai facut curioasa.
ApreciazăApreciază
Ghindaa, boabe de mei decorticat găsești cam în orice magazin naturist sau chiar în unele supermarketuri. Din ce se găsește în România (și am încercat) eu îți recomand marca Solaris. Diferă oarecum gustul de la firmă la firmă. Și hidratat înainte, ca să să mai dispară din antinutrienți (acid fitic…)
ApreciazăApreciază
noa bine ca acuma zici asta cu hidratatul, dupa ce l-am mancat! :))
Lasa c-oi sti pentru data viitoare…
ApreciazăApreciază
Carmen, uite aici: http://www.cristelageorgescu.ro/6524/07/2012/#more-6524
De citit dacă te pasionează domeniul. 🙂 Doar de vreo 4 ani hidratez și eu cerealele, nucile… Până atunci nu știam de asta.
ApreciazăApreciază
ajajajajjjj ce comoara mi-ai dat tu aici!… 🙂
ApreciazăApreciază
Si mama locuieste in Italia si ea spune tot carne macinata de la o vreme 😄 dar e carne tocata pe romaneste 😉 must be an Italian thing
ApreciazăApreciază