Carnea ca si condiment – idee

Ieri am gatit Chili con carne. Carnea macinata insa am prajit-o alaturi de 2 cepe, 1 morcov mare si 1 tulpina de telina tocate bine de tot in robot. Am adaugat si 2 linguri generoase de mei si am lasat totul sa se gateasca impreuna. Bobul de mei cand fierbe se desface si arata de parca ar fi carne. Am mai adaugat condimente si ierburi si-o cutie de boabe de porumb fierte.

Ideea este ca a fost foarte bun, s-a mancat pana la ultima lingura.

Am mai inmultit carnea cu soia si cu linte in trecut dar varianta asta, cu mei este cea mai delicioasa.

Voi ce trucuri folositi pentru a reduce procentul de carne dintr-un fel de mancare?

11 gânduri despre ”Carnea ca si condiment – idee

  1. Adelina zice:

    Ghindaa, boabe de mei decorticat găsești cam în orice magazin naturist sau chiar în unele supermarketuri. Din ce se găsește în România (și am încercat) eu îți recomand marca Solaris. Diferă oarecum gustul de la firmă la firmă. Și hidratat înainte, ca să să mai dispară din antinutrienți (acid fitic…)

    Apreciază

Lasă un comentariu