Meniul saptamanii

A plouat in ultima vreme foarte mult si am profitat de pauzele dintre rafale ca sa ies sa vad cum e gradina si sa culeg salate. Plantele de ardei si ardei iuti au fost cu cateva saptamani in urma pline ochi de flori si acuma pe fiecare se gasesc mai bine de 30 de ardei care desigur ca n-o sa apuce sa se mai coaca asa ca pe cei mai mari i-am cules si ii fac tocana de legume alaturi de 3 cepe si cateva linguri de sos de rosii. Asa ca in doua zile vom manca tocana asta (lecso) cu orez. Apoi mai am mazare in congelator si fruncte de mare si le voi face cu paste fainoase, va fi o premiera dar nu ma indoiesc ca vor fi delicioase. O alta masa va consta din aripi de pui (trebuie sa le cumpar) si legume la gratar, adica ultimele vinete culese, o ceapa si niste ardei. Voi mai face si oua in sos de mustar cu cartofi si conopida la aburi. Am si un dovleac, destul de pricajit dar poate voi reusi sa extrag din el pulpa pentru o portie de gnocchi, sa vedem… si neaparat voi face intr-o seara salam cu otet, reteta regionala care ne place foarte mult si pentru care am salamul deja in frigider.

Supele saptamanii vor fi una de rosii si una de legume.

Salatele vor fi cele din gradina, din mai multe tipuri de salate si spanac crud care s-a facut de minune.

salad-2150548_1920.jpg

Foto Pixabay

O saptamana buna sa avem!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s