Cainii si imaginile mentale

Stiti ca am tot scris si-am repetat aici pe blog ca animalele ne citesc imaginile mentale si ca este foarte important sa invatam sa gandim ganduri constructive. Si am scris si ca „Nu” nu este o imagine. Azi vin cu un exemplu foarte clar.

Este 4,30 dimineata, el se trezeste sa mearga la serviciu. Eu, pe jumatate adormita ii spun:

” – Te rog sa deschizi usa sa nu faca Lia pipi in casa.”

Pentru cei ce au deschis televizoarele mai tarziu, avem doi caini, un border collie (Sally) de 4 ani si un metis-pincher (Lia) de 6 ani ce au fost dintotdeauna caini exclusiv de curte si, in urma cu cateva luni cand ne-am mutat in casa cea noua, au devenit caini de interior, actiune ce nu a comportat nici un fel de stres din partea nimanui. In doar cateva ocazii, vreo 3, Lia a facut pipi in casa (nu am covoare hihi) asa ca per total zic ca stam foarte bine daca ne gandim ca nu au fost invatate vreodata sa isi faca treburile exclusiv afara…

Well, dupa rugamintea mea, el a deschis usa, a lasat-o asa pentru 15 minute cat s-a pregatit de mers la lucru apoi a inchis-o si a plecat.

Cand m-am trezit dupa cateva ore (vreo 3-4) am gasit… o baltuta de pipi in coridor. Dupa dimensiuni am dedus ca este rezultatul eforturilor Liei.

11898565_10204561161573055_4488595638967559184_n

Am dojenit-o, am curatat, dezinfectat si acuma sa va explic de ce a fost vina mea desi aparent nu am gresit nimic, ci chiar din contra?

Ce imagine mentala formez cand gandesc/rostesc „Sa nu faca pipi in casa?” Daca „nu” nu este o imagine ramane doar „Sa faca pipi in casa”. Ceea ce ea a si facut, nu-i asa? 🙂

Mi-am schimbat urgentissimo modul de a gandi. Trebuia doar sa reformulez acelasi continut, fara NU. Si am ajuns la: „Deschidem usa ca sa-si faca Lia treburile afara”. Atat de simplu! Pentru ca, de fapt, asta este mesajul pe care vreau sa i-l transmit, asta este imaginea mentala pe care vreau ca ea s-o citeasca: „Fa-ti treburile afara”. Plusez cu laude afectuoase cand o vad ca face ce trebuie acolo unde trebuie.

Saptamana trecuta am fost plecati pentru 8 ore in sir. Am gasit casa impecabila!

Mai trebuie sa spun, ca sa nu las toata rusinea pe Lia, ca Sally are o usa pentru caini pe care o foloseste cand si cum vrea. Usa respectiva insa este prea mare pentru Lia asa ca pana cand vom instala una mai mica ne bazam pe imaginile mentale juste. 🙂

2 gânduri despre ”Cainii si imaginile mentale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s