Clatite de post

Am facut un aluat din faina (cam doua cani), apa minerala gazoasa (tot cam doua cani), un varf de cutit de sare, un praf-doua de turmeric (data viitoare asta nu-l pun sau pun doar jumatate din cantitate). Am amestecat bine de tot cu mixerul si am lasat aluatul sa stea vreo 10-15 minute dupa care am uns tigaia c-un strop-doi de ulei, am incins stropii cu o pensula pe toata suprafata tigaii si am copt clatitele.
Concluzii:
– nu sunt ca cele cu ou si lapte dar sunt foarte bune bune
– sunt mult mai slab calorice
– o sa incerc curand sa inlocuiesc apa minerala cu apa normala cu niste bicarbonat de sodiu in ea ca sa nu trebuiasca sa cumpar apa ambalata in plastic.
Daca o sa le mai fac in varianta asta?
Sigur ca da!

20130927_194015

20130927_194123

20130927_194423

2 gânduri despre ”Clatite de post

  1. daniela zice:

    vad ca ti-au iesit f bine. si mama face cu apa minerala. eu nu reusesc sa fac deloc!o sa mai incerc desi sunt tare dezamagita!
    turmeric, nici eu nu folosesc prea mult, are un gust cam amarui, nu-s cum.da culoare, da gustul…….nu-mi prea place. se pare ca-i bun pentru sanatate, anticancerigen?, si e mai activ in combinatie cu ceva piper negru.
    sigur e bine sa cauti pe net mai multe info.eu zic acu din amintiri…destul de vechi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s