La visinata m-am orientat dupa reteta asta:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/visinata-1.html
am pus 2 kile de visine si 800 g de zahar brun la soare, il las 4 saptamani, apoi o sa adaug 1 l de alcool si o sa mai las 2 saptamani.
La reteta de lichior de nuci verzi ma bazez pe asta de aici:
http://www.gardaculinara.ro/nuci-verzi/#more-1033
apoi „După ce au trecut cele 40 de zile se face un sirop dintr-un kilogram de zahăr cu 400 ml apă (sau mai multă apă, dacă vreți să fie mai lejer) și după ce se răcește se toarnă peste amestecul de nuci și alcool. Se agită iar foarte bine, apoi se strecoară, se poate trece chiar printr-un filtru de cafea pus într-o pîlnie ca să fie curat – curat, și se pune în sticle cu dop.”
Am mai gasit niste retete interesante:
De lichior de nuci verzi aici: http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=180
Spune asa:
– sa amestecam 1 l de tuica de 40 de grade cu 10 nuci verzi taiate in sferturi, 3 cuisoare, 1 bat de scortisoara, 3 bucati de anason stelat, nucsoara si coaja de lamaie
– sa lasam la macerat pentru 40 de zile
– sa facem un sirop din 150 grame de zahar topit cu putina apa la baie de aburi
– sa amestecam siropul cu maceratul filtrat
– sa lasam sa stea cateva luni inainte de a-l servi
si aici inca unul, facut din nuci tinere: http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=420#lastpost
De trandafiri:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=315
Lichior de mure:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=300
Lichior de giuggiole
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=285
Lichior de frunze de maslin
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=270
Lichior de florea soarelui
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=270
Tuica (palinca) cu samburi de caise
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=195
Lichior de fenicul salbatic (din asta fac ca am o tufa mare)
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=195
Lichior de flori sa salcam
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=150
Lichior de usturoi:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=120
Lichior din flori de tei:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=120
Lichior de urzici:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=120
Lichior de rozmarin:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=105
Lichior de prune salbatice (zarzare)
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=90
Lichior de frunze de visin:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=60
Lichior de toporasi:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=60
Lichior de busuioc / de menta / de salvie / de laur:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=30
Lichior de cirese:
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408&st=15
iara de fenicul salbatic (poate aceeasi?):
http://isolafelice.forumcommunity.net/?t=44065408
mmmm, visinata, ce buuunnaa!! inteleg ca visinele le-ai pus cu samburi, nu?! as face si eu o tura 🙂
ApreciazăApreciază
Cum o fi lichiorul ala de usturoi ????
ApreciazăApreciază
habar nu am… incearca si sa ne spui si noua 🙂
ApreciazăApreciază
Am sa incerc cand ma voi hotari ca e vremea sa ma dea de la munca afara 🙂 🙂
ApreciazăApreciază
Reblogged this on Luxul simplitatii.
ApreciazăApreciază
Mai ca m-ar bate gandul la cel de nuci, o fi la fel de bun ca dulceata?
ApreciazăApreciază
da, este foarte fain, sa stii. 🙂
ApreciazăApreciază