17 gânduri despre ”Detalii

  1. simplitaly zice:

    Uite ca idee este foarte faina, economica, tot ce vrei. Daca as reusi sa-i gatesc si sa conving pe cineva sa-i manance, as avea la indemana o sursa gratuita de proteina. Noa dar daca nu am fost invatati de mici sa mancam asemenea trufandale acuma ni se intoarce stomacul pe dos cand ne gandim la a gati si manca melci. In cazul meu nu e mancatul problema, mai mult gatitul pentru ca trebuie aruncati de vii in ulei/apa incinsa, asa ca si scoicile… si stiu ca nu as reusi in veci amin sa fac asa ceva…

    Apreciază

  2. arakelian zice:

    dar melci fara cochilie? limacsi? :D. Colectez 100 pe seara :))

    Despre proteina, pescuitul aduce o proteina de calitate. Am vazut in Tenerife oameni pescuind crabi si scoici de pe pietre.
    Pt minerale si grasimi animale eu cumpar oase si le fierb la foc mic. Iarna mai ales.

    Apreciază

  3. Elena zice:

    Arakelian, n-ai putea sa cresti o gaina in gradina? Te-ar scapa de limacsi. Altfel, din pacate nu se maninca.

    Ce-i ciudat ca atunci cind gasesc melci pe trotuar ii iau si ii pun cu mare grija in iarba, dar daca as avea multi nu m-as da in laturi sa-i prepar. Maninc la mare scoici(cerastoderma in latina) pe care le gasesc in nisip, crude, sunt f bune. Cind am fost in Bretania am cules si melci din aceia mici si negri, care stau pe pietre si i-am mincat(fierti).

    Apreciat de 1 persoană

  4. Elena zice:

    Da, da , i-am fiert. Buni: cu maioneza. Intii am crezut ca se maninca asa proaspat culesi, ca scoicile, pe care le poti minca in stare cruda, dar am gustat unul si era cam gretos si nu se potrivea ca si consistenta.
    Eu n-am probleme de-astea de constiinta…desi cum ziceam mi-e mila de ei asa individual, dar cind e vorba de mincare, nu. Vorba unui cintec de-al copiilor…”mama pestisorilor e draguta…etc” si la sfirsit poc: „mie imi place de ea …cu unt si cu lamiie”.
    Ba sa nu mint: iepure refuz sa gatesc.

    Apreciat de 1 persoană

  5. arakelian zice:

    gradina mea e biologica, o bucata inchiriata de la primarie intr-un spatiu unde sunt si alte 20 de chiriasi ca mine. Practic am 53 mp2 si o bucata alaturi nelucrata, astfel ca nu as avea unde sa pun o gaina….
    Dar da, sper ca in viitor sa fiu la casa si sa am gradina si 2 gaini.

    Apreciază

  6. Elena zice:

    Da, bine zis VREAU.
    Ce noroc cu gradinile astea: la noi nu stiu care-s criteriile dupa care se dau, am citit ca trebuie facuta cerere la primarie. Poate n-ar fi rau sa ma interesez, macar sa incerc. „Macar sa incerc” cam blocant, nu?! 🙂 Odata pe cind astia cu gradinile isi prezentau productia(au o asociatie) si am intrebat cum putem avea si noi o bucata de teren , mi-a raspuns ceva de genul „credeti voi”.

    Apreciază

    • arakelian zice:

      exact: macar incerc e blocant. VREAU e deblocant, asa ca pt asta primul pas e inscrierea si intrebatul. Un alt pas este cautat prin apropiere daca vreun proprietar inchiriaza un exces/doneaza pt lucru. 100-200mp2 sunt suficienti (eu si cu 50 ma solicit, pt ca ma duc cate juma de ora unele seri)

      Apreciază

  7. daniela zice:

    la tara, oamenii tin ouale in beci.eu, la fel, nu le tin in frigider, ci la subsol, e mai racoare.de altfel citisem undeva, nu stiu unde, revista sau internet, ca ouale nu se tin la frigider.
    gainile mele nu mananca melci:) (limaces).
    ps, din ce tin minte, bun se scriu multe, melcii trebuie tinuti cateva zile, fara sa manance, probabil sa elimine toxinele care le-ar contine!, apoi se pot gati!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu