Meniul saptamanii

Zilele trec rapid si, intre timp, s-a dus si minunata vara lunga… a venit, a venit toamna / acopera-mi inima cu ceva…

Saptamana a debutat c-o raceala pe care insa am lalait-o cumva miercuri si ori ca a fost ea cuminte ori din cauza adrenalinei, am reusit sa-mi duc la bun sfarsit ziua de lucru dupa care insa, deja miercuri seara, m-am prabusit pe sofa de unde m-am ridicat doar cat sa ma mut in dormitor. 2 ibuprofene si  aproape 30 de ore de somn mai tarziu, am inceput sa-mi revin intr-atat incat sambata dupa amiaza mi-am petrecut-o facand ordine si curatenie ca sa incep saptamana cu casa luna-bec.

Mai trebuie doar sa-mi programez meniul, sa sun luni sa fixez 3 programari si-s gata, saptamana poate sa inceapa din toate punctele de vedere!

45033972_10212829535837244_1804419819517247488_o

Apropo meniu, sezonul rece inseamna pentru mine, din punct de vedere culinar, doua lucruri: supe & ciorbe! Ca aperitiv, ca fel principal, ca fast food… supele & ciorbele se preteaza la orice fel de tratament! Asa ca saptamana asta nu fac cumparaturi, o sa folosesc ce am in frigider, congelator, camara si ce creste prin gradina.

Adica:

Paine: paine neagra (mai am un colt ce trebuie mancat) si doua painici integrale ce o sa le scot din congelator cand terminam cu painea neagra

Salate din gradina: diverse feluri de salata verde, spanac tanar, ceapa verde

Fructe: kaki si rodii din gradina, este primul an cu recolta de rodii dintr-o planta primita acum doi ani de la vecinul meu, un soi care nu se face rosu de tot dar are fructe mari si foarte foarte dulci! Atat de bune incat m-am si bagat sub copacel sa vad daca da lastari sa il multiplicam. Da!

Supele saptamanii: de cartofi cu tarhon proaspat si de fasole

Feluri principale, in zilele in care nu mancam ciorbele mai sus mentionate: varza murata calita cu carne afumata, orez integral cu macrou, mazare cu carnaciori. In gradina mai am niste vinete mititele pe care o sa le fac la gratar impreuna cu niste ceapa.

Spre sfarsitul saptamanii voi face o Lasagna folosind un sos de carne ce nu l-am prea nimerit, adica am redus exagerat de mult cantitatea de carne din el si am marit exagerat de mult cantitatea de radacinoase, prietena mea a zis ca sosul meu de carne miroase a supa de legume. Noa! L-am congelat. Am mai luat un pic de carne tocata si-o sa le prepar spre sfarsitul saptamanii.

Ca dulce nu prevad nimic. In caz de urgenta insa am niste dereje congelate…

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s