Zilele trec rapid si, intre timp, s-a dus si minunata vara lunga… a venit, a venit toamna / acopera-mi inima cu ceva…
Saptamana a debutat c-o raceala pe care insa am lalait-o cumva miercuri si ori ca a fost ea cuminte ori din cauza adrenalinei, am reusit sa-mi duc la bun sfarsit ziua de lucru dupa care insa, deja miercuri seara, m-am prabusit pe sofa de unde m-am ridicat doar cat sa ma mut in dormitor. 2 ibuprofene si aproape 30 de ore de somn mai tarziu, am inceput sa-mi revin intr-atat incat sambata dupa amiaza mi-am petrecut-o facand ordine si curatenie ca sa incep saptamana cu casa luna-bec.
Mai trebuie doar sa-mi programez meniul, sa sun luni sa fixez 3 programari si-s gata, saptamana poate sa inceapa din toate punctele de vedere!
Apropo meniu, sezonul rece inseamna pentru mine, din punct de vedere culinar, doua lucruri: supe & ciorbe! Ca aperitiv, ca fel principal, ca fast food… supele & ciorbele se preteaza la orice fel de tratament! Asa ca saptamana asta nu fac cumparaturi, o sa folosesc ce am in frigider, congelator, camara si ce creste prin gradina.
Adica:
Paine: paine neagra (mai am un colt ce trebuie mancat) si doua painici integrale ce o sa le scot din congelator cand terminam cu painea neagra
Salate din gradina: diverse feluri de salata verde, spanac tanar, ceapa verde
Fructe: kaki si rodii din gradina, este primul an cu recolta de rodii dintr-o planta primita acum doi ani de la vecinul meu, un soi care nu se face rosu de tot dar are fructe mari si foarte foarte dulci! Atat de bune incat m-am si bagat sub copacel sa vad daca da lastari sa il multiplicam. Da!
Supele saptamanii: de cartofi cu tarhon proaspat si de fasole
Feluri principale, in zilele in care nu mancam ciorbele mai sus mentionate: varza murata calita cu carne afumata, orez integral cu macrou, mazare cu carnaciori. In gradina mai am niste vinete mititele pe care o sa le fac la gratar impreuna cu niste ceapa.
Spre sfarsitul saptamanii voi face o Lasagna folosind un sos de carne ce nu l-am prea nimerit, adica am redus exagerat de mult cantitatea de carne din el si am marit exagerat de mult cantitatea de radacinoase, prietena mea a zis ca sosul meu de carne miroase a supa de legume. Noa! L-am congelat. Am mai luat un pic de carne tocata si-o sa le prepar spre sfarsitul saptamanii.
Ca dulce nu prevad nimic. In caz de urgenta insa am niste dereje congelate…