Octombrie asta e zapacit la cap! Avem temperaturi foarte inalte si asta face ca gradina sa produca inca tare fain. Ardeii si ardeii iuti sunt PLINI de flori, nu stiu ce s-a alege de ele mai incolo, ‘om trai si ‘om vedea. Pe langa ce recoltez din gradina mai am 2 litri si jumatate de lapte ce ii capat volens-nolens si, cum eu sunt intoleranta la lactoza ori il daruiesc ori, cum am facut acuma in weekend, fac branza din el ca e lapte integral. Vecinul are gaini tinere si tare puse pe productie si asa ma cadouriseste si pe mine asa ca si cu alea sunt ok. In congelator am carnita, peste si fructe de mare.
Acuma, in weekend am facut supa pe spate de pui si, din legume plus din carnita scoasa de pe oase dupa fierbere, am facut un fel de salata de boeuf, fara boeuf of course. Si mi-am amintit de parintii mei, pe vremea tineretii lor, cand la sfarsit de saptamana faceau supa cu taitei sau galuste, salata de boeuf, pireu de cartofi cu carnita si salata de ardei copti… Am intrat pe google earth si am cautat adresa la care am locuit atunci, am regasit blocul, la etajul doi, fereastra de la bucatarioara atat de micuta ca nu puteau trece doi oameni unul pe langa altul, minusculul geam de la baie, geamul de la camera mare unde pe pervaz hraneam porumbeii ce-si aveau cuibul in imensul tei ce acuma nu mai este… mai este in schimb salcia mare din fata blocului vecin… ce amintiri… la intrarea in bloc era un arc de trandafiri pe care il ingrijea un vecin…
Well, ‘napoi in zilele noastre, cu riduri si grasime acumulata pe burtica, intr-o bucatarie cat aproape toata suprafata apartamentului de pe vremea copilariei mele… pentru saptamana urmatoare din viata mea prevad:
Supe: de galuste si de praz
Paine: integrala (am facut-o in weekend ai am congelat-o)
Masa principala: Mazare cu carnati (desigur ca o sa vada carnatul mai de la distanta), Carne de pui la gratar cu conopida la aburi, Costite cu varza calita, Cartofi cu ceapa la tigaie, Mici si legume la gratar (cantitatea de carne la fiecare masa este foarte redusa)
Masa secundara n-o planifica pentru ca nu o servim zilnic, oricum, in caz de foame avem la indemana paste de diverse sosuri, sandvisuri, frico (o specialitate friulana, pentru el)
Salate: din gradina
Fructe: kaki
Dulce: am facut o prajitura cu mere si faina integrala in weekend, o sa ne ajunga pentru 2-3 zile din saptamana urmatoare