In perioada asta a anului gradina produce o multime de castraveti si ii pregatesc in toate felurile posibile. Azi de exemplu am spalat si dat pe razatoarea care feliaza fin cativa castraveti. Nu i-am curatat de coaja din simplul motiv ca sunt din gradina mea, biologici 100%. Si, oricum, vitaminele se gasesc imediat sub coaja asa ca pacat sa-i curat. Pentru ca ma plictisesc operatiunile monotone, i-am razuit uitandu-ma la tv. Two Broke Girls 🙂
Apoi am adaugat o lingura de sare fina peste castraveti, am amestecat bine si i-am lasat in pace cam un ceas. Dupa care i-am strans in pumni ca sa extrag cat lichid s-a putut din ei. Lichid care nu l-am aruncat, pastrati legatura si veti vedea ce minuni ispravim cu el!
Dressingul l-am facut din: cateva linguri de smantana (in functie de cantitatea de castraveti razuita), o lingura de ulei de floarea soarelui, o lingura de otet de mere si marar tocat marunt de tot.
Am adaugat dressingul peste castraveti, am amestecat vartos insa dragastos si o portie am si mancat-o pe loc, ca sa ma asigur ca toate gusturile sunt in armonie. Acuma salata se odihneste la frigider si deseara, la cina, rece de la frigider va fi o nebunie!
si cu lichidul?
ApreciazăApreciază