Salam cu otet – o specialitate a regiunii Friuli Venetia Giulia

Este una din retetele alea vechi, legate de anumite evenimente din an, ca de exemplu cand se fac salamurile si se pregatesc de uscare. De fapt chiar asta se foloseste, salamul proaspat, inca ne-uscat.

Si se face asa:

  1. Se face o mamaliga. Eu pun o cana de faina de malai si 4 cani de apa plus o jumatate de lingurita de sare, amestec bine si pun pe foc. Invart din cand in cand.
  2. Se ia cate o ceapa medie de persoana. Eu, pentru ca ma straduiesc sa maresc cat mai mult procentul de legume din mancare si pentru ca iubesc ceapa, mai ales in combinatie cu mamaliga, am pus cate o ceapa mare de persoana, plus una mai mica rosie si doi ardei, toate taiate in rondele relativ subtiri. Le-am calit in cateva linguri de ulei de masline pana cand s-au inmuia si le-am scos pe o farfurie.
  3. Am taiat salamul in felii grosute, am calculat 2 felii de persoana. Le-am prajit lejer si pe ele in tigaia in care am calit ceapa si ardeiul. Cand feliile de salam au prins usor culoare pe ambele parti am pus ceapa peste ele, am adaugat 5 linguri de otet de mere si am amestecat totul cu grija.

Pe farfurie am pus un strat de mamaliga, peste el unul de ceapa si peste ceapa salamul.

24837469_10210600630636007_6750583617162078382_o

O reteta asemanatoare este cea de mamaliga cu ceapa , una din preferatele mele: ieftina, hranitoare si gustoasa! ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s