Supele saptamanii: de razalai*, de legume cu perisoare
Painile saptamanii: de dovleac
Salate: de salata verde (din gradina), de sfecla rosie cu hrean razuit (tot din gradina), de castraveti cu ardei
Fructele saptamanii: pere, banane, struguri, citrice, fructe de cactus
Sandvish-uri, tartine, hrana rece: cu salata de oua, oua fierte, pate de peste, sunca afumata feliata subtire
Dulciuri: Papanasi cu branza (varianta fiarta)
Feluri principale:
Luni (adica azi): Resturi de ieri (am facut aripioare de pui la tava, cu multe legume)
Marti: Paste fainoase cu sunculita afumata si branza proaspata (facuta de moi)
Miercuri: Chiftele de carne in sos marinat, cu praz si garnitura de orez (carnea macinata o voi „intinde” cat de mult, dintr-o mica parte voi face perisoarele pentru ciorba, cealalta parte, din care voi face chiftelele, o voi inmulti cu pesmet si multe radacinoase tocate)
Joi: Fructe de mare cu legume si garnitura de paste fainoase
Vineri: Salata calda de fasole cu peste din conserva
Weekend: dupa inspiratie si in functie de program
*Retete zamii de razalai o gasiti AICI , a fost scrisa de vecina bunicilor mei.
ai facut tu branza! ce frumos!
ApreciazăApreciază
primesc in fiecare zi lucratoare cate 1/2 l de lapte pe care il daruiesc cand am cui. Cand nu atunci fac branza si o gatesc.
ApreciazăApreciat de 1 persoană