Mie tare imi plac minunile astea de uns pe paine. Le prepar, le pastrez la frigider si apoi le mancam ca si tartine sau pe paine prajita… mai pun o farfurie de supa langa ele si-o salata si rezulta un praz gustos si hranitor.
Paté-ul asta l-am obtinut combinand doua retete. Prima ar fi cea de salata de oua de uns pe paine, o face des prietena mea: 4 oua fierte tare, date pe razatoarea mica, amestecate cu o lingura de mustar, 1 lingura de ulei de cea mai buna calitate, sare si piper si pofta buna si a doua obtinuta printrecerea prin mixer a unei bucati de unt si a unei conserve de ton, sare, piper si-un pic de suc de lamaie.
Cum am facut eu?
Am curatat si dat pe razatoarea marunta 4 oua fierte tari. Am adaugat o conserva de scrumbie in ulei de masline, cu uleiul ei cu tot, apoi: sare, piper, 1 lingura mare de mustare si-un pic de suc de lamaie. Le-am tratat cu mixerul vertical si a rezultat o crema groasa, un paté.
Foarte gustos si la indemana in orice moment al zilei. Sau al noptii 🙂
Se impaca foarte bine cu niste bucatele de ardei.
Oua cu peste nu am combinat, dar de obicei fac pasta de peste (ton sau peste alb, si ficat de cod cu uleiul lui) si consumam des iarna la mic dejun sau cine. As putea sa combin: oua cu ficat de cod si o urma de mustar 😀
ApreciazăApreciază
m-am increzut cu ouale asa ca am cam multe in frigider. De aia am decis sa le gatesc asa.
ApreciazăApreciat de 1 persoană