Candva, prin vara, luata cu treburi si bombardata cu legume din gradina pe care le-am gatit cu prioritate, am renuntat la scrisul planului alimentar / meniului. Dupa care lucrurile au decurs (doar relativ) bine. In sensul ca am iesit de mai multe ori la restaurant (ceea ce nu e de rau pentru ca am socializat) si am comandat pizza mai des decat o facem in perioadele in care avem un plan scris. Ieri in schimb, deschizand frigiderul, m-am trezit cu un pachet de ciuperci in mana ce deja incepeau sa nu mai arate tocmai bine asa ca le-am gatit in regim de urgenta. Daca le-as mai fi neglijat vreo doua zile ar fi trebuit sa le arunc si asa e un NU-NU-NU pentru mine, ar fi de parca mi-as trage singura suturi in fesierii financiari.
Sooo here we go again, cu o planificare aproximativa menita sa elimine risipa de alimente si timp.
Modelul este mereu acelasi, in care :
- omitem micul dejun (post intermitent 16:8)
- consumam foarte putine lactate (eu deloc, din cauza intolerantei)
- folosim carnea ca si condiment
- mancam o portie mare de salata pe zi, ca aperitiv la masa principala
- o masa pe zi este formata din sandvish sau tartine
- dublez cantitatea de legume folosita in mod normal la retete
Supa saptamanii: de legume, partial culese din gradina (morcovi, telina, patrunjel, ardei)
Painile saptamanii: din amestec de faina alba cu faina de secara si paine de dovleac
Salate: de varza (din gradina), de castraveti (cumparati), de salata verde (din gradina) si mai am de terminat un borcan de ardei murati.
Fructele saptamanii: mere din gradina si struguri (cumparati)
Sandvish-uri si tartine: salam de cerb si de mistret, salata de vinete
Feluri principale:
Azi (luni): Varza de Bruxelles la tigaie, cu o idee de sunca afumata taiata in cubulete
Marti si miercuri: Tocanita de carne cu conopida la aburi si paste fainoase
Joi: Cartofi natur cu oua ochiuri
Vineri: Fructe de mare cu orez
Sambata si duminica: dupa inspiratie si in functie de program
Pe lista de cumparaturi am numai strugurii asa ca vi o saptamana aproape „no-spend”.
Pentru caini voi trece pe la macelarie sa iau carne si oase.
Pofta buna!
“no spend week” – suna minunat! multumiri gradinii tale – buna treaba ati mai facut cu ea.
La cat mai multe ocazii ca asta!
ApreciazăApreciază