Tarta cu caise – by Lili

Blat:500 gr de faina se amesteca cu 150 gr zahar, 250 gr unt si doua oua. Se formeaza o bila si se da la rece pentru 30 de minute.
1 kg de caise se spala si se taie in sferturi.
Se topesc 75 gr de unt si se amesteca cu 200 gr de dulceata de caise.
Se unge cu unt si faina o tava mare pentru cuptor.
Aluatul se intinde putin mai mare decat tava si se aranjeaza in ea in asa fel ca sa se formeze o margine pe peretii tavii.
Se impunge cu o furculita in mai multe locuri si se presara peste tot jumate de pachet de fulgi de migdale. Caisele se pun una langa alta peste aluat . Deasupra se imparte  cu o lingura untul amestecat cu dulceata si se presara restul de migdale.
Se da la cuptorul preincis la 200 ° (electric , nu stiu cel cu gaz la cat corespunde) pentru 30 minute.
Inainte de servit se presara zahar pudra . (sau nu )
Va rog sa tineti cont ca cuptoarele pot fi diferite, fiecare trebuie sa hotarasca cat sa tina prajitura ca sa fie gata.
O fac cu mare succes si cu prune, dulceata de caise ramane nu trebuie de prune.
Asteptati pana se raceste bine inainte de taiere altfel sucul lasat de fructe nu este coagulat si nu puteti taia bucati frumoase.

Lasă un comentariu