
1 bucata de vanata
300 gr piept de pui
500 gr de linguine sau alt fel de paste lungi si subtiri
1 ceapa
2 catei de usturoi (sau mai multi, dupa plac)
1 doza mare de rosii intregi
patrunjel tocat
sare,piper
Vanata se spala , se usuca, se taie in rondele cam de 1 cm .Se presara cu sare.
Carnea se spala, se usuca , se taie in cubulete , se presara cu sare si piper. Se praseste in ulei intr-o tigaie mare si mai adanca. Carnea se scoate afara si in aceeasi tigaie se prajesc in ulei de masline ceapa si usturoiul taiate marunt. Peste ele se pun rosiile intregi sau putin maruntite, cum va place. Totul se fierbe la foc potrivit ca 15 minute cu sare si piper.
Intre timp se fierb pastele.
Feliile de vanata se sterg cu hartie de sucul lasat si se prajesc intr-o alta tigaie in ulei de masline pe amandoua partile.
Cand sucul de rosii e gata se pun in tigaie si bucatile de pui fripte si peste ele pastele fierte si scurse de apa. Gustati si potriviti de sare si piper inca o data.
La urma presarati patrunjel verde tocat .
Nu faceti economie la cumparat uleiul de masline. Un ulei de proasta calitate va strica toata mancarea. E la fel ca si mancarea in care e nevoie de vin. Nici acolo sa nu va zgarciti , vinul care vine pe masa de baut , ala vine si la gatit.
Pentru vegetarieni, lasati carnea la o parte si va garantez ca tot asa de gustos este.
Cei fericiti care au rosii in gradina, fierbeti rosiile mai mult.
Aveti grija sa nu scada sosul asa tare ca sa se prinda . Mai adaugati apa daca e nevoie. Reteta este pentru patru persoane.
Pofta buna.