Gomboti cu caise – Marillenknödel

19149355_10209308337609489_3376765198872441351_n

 

Gombotii cu caise sunt o mancare clasica din bucataria austro-ungara. Retete sunt nenumarate si ieri am luat una si am folosit-o ca sursa de informatie fara sa imi bat capul sa cantaresc ceva… si, cum aveam un bot de branza proaspata, am zdrobit-o si i-am adaugat un varf de cutit de sare si un ou. Le-am amestecat bine de tot si am inceput sa adaug faina si sa framant pana cand am obtinut un aluat nu prea consistent. L-am lasat sa se odihneasca, acoperit, cam o jumatate de ora.

19396761_10209308337289481_4566962961603371621_n

Apoi am pus la fiert apa cu sare. Aluatul de mai sus l-am impartit in patru parti. Fiecare parte am aplatiza-o in palma. Am scos samburii din patru caise si, in locul lor, am pus cate o jumatate de lingurita de zahar brun. Caisa astfel pregatita am pus-o in palma, peste foaia groasa de aluat si am lucrat aluatul cu degetele, in jurul caisei, pana cand am obtinut o mingiuta ce acoperea complet caisa.

19397039_10209308337969498_6761327482269283449_n

Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus gombotii in ea si am redus flacara.

Regula gombotilor: cand se ridica la suprafata sunt gata.

Intr-o tigaie neunsa am pus cateva linguri de pesmet si le-am prajit usor. Am stins flacara si am adaugat 3 linguri de zahar brun. Si un sfert de lingurita de scortisoara macinata. Am amestecat.

Am scos gombotii cu ajutorul unei palele din apa, i-am tinut suspendati pentru cateva secunde ca sa se scurga si i-am pus in tigaie. I-am tavalit prin pesmet.

I-am mancat calzi.

19149446_10209303887218232_4438150850015750688_n

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s