Model de alimentatie:
Post intermitent 20:4 (20 ore fereastra fara mancare): 1 masa pe zi compusa supa, o salata mare si o portie consistenta de „felul doi“
Consum redus de lactate
Consum redus de carne (carnea ca si condiment)
Supele saptamanii: supa crema de legume cu mult usturoi, supa de chimin cu crutoane de paine de secara
Salatele saptamanii: de rucola, de ridichi, de varza murata, de salata, mixta
Painile saptamanii: paine integrala si de secara
Bauturile saptamanii: kefir* de apa cu diverse ierburi aromatice
Gustarile saptamanii: nuci
Feluri principale:
Luni: Omleta cu fenicul salbatic
Marti: Orez cu ciuperci
Miercuri: Paste fainoase cu sunca si branza
Joi: Macaroane cu cartofi
Vineri: Couscous cu legume si peste (din conserva)
Sambata: dupa inspiratie
Duminica: gratar in curte
Pe lista de cumparaturi nu am nimic
* Kefirul de apa l-am primit de la o cititoare a blogului (multumesc! ❤ ). M-am indragostit de el si este foarte apreciat chiar si de cei mai sceptici din jurul meu. O sa revin neaparat cu retete!
cum recunosti si cum culegi/gatesti feniculul salbatic? Eu stiu doar dupa miros (iau 2 frunze si le frec in mana)… dar mai departe nu am stiut ce sa fac cu el.
ApreciazăApreciază
Aici creste cam peste tot, inclusiv la mine-n fata usii. Seamana cu feniculul de cultura doar ca nu face bulb compact. In plus este o planta perena, spre deosebire de fenicului de cultura care trebuie plantat in fiecare an. Eu in folosesc ca adaos crud la salate si in omlete e tare bun. Aproape la fel de gustos ca si mararul in omleta 🙂
ApreciazăApreciază
si ce folosesti, doar frunzele? (eu l-am cautat pe unu la radacina, si nu avea „oua” 😀 asa ca desi mirosul era de fenicul, am decis ca nu il consum 😀 😀 )
ApreciazăApreciază