De 4 X sparanghel

Sunt in saptamana sparanghelului asa ca lumea mea se invarte in jurul lui. Si am grija sa il savurez in toate variantele preferate de mine pentru ca imediat i-a trece sezonul si-i voi duce dorul pana la anul viitor.

Dupa parerea mea sparanghelul este gustos si de unul singur. Fiert „al dente” in apa doar cat sa-l acopere, apoi servit cu ulei de masline, otet de mere, sare de mare si piper…!

L-am mai savurat cu sos tartar facut amestecand: 2 oua tocate marunt, 1 castravete murat tocat marunt si stors putin in pumn, cateva (foarte putine!) bobite de capere tocate si ele marunt, sare, piper si maioneza dintr-un ou. Am asezat pe farfurie sparanghelul curatat de coaja si fiert in apa putina, cu capac. Peste ei am pus cateva linguri de sos tartar. Un deliciu!

18057154_10208860498373788_6075633436712647163_n

Apooooooooooi l-am savurat cu oua fierte. Metoda (ca reteta nu pot sa o numesc) este urmatoarea: sparanghel fiert in apa putina de tot, dar numai cateva minutele, ca altfel se descompune si se inmoaie si nu mai e nici frumos nici gustos… pus pe farfurie, presarat cu oua fierte tare si date pe razatoarea mare, sare, piper si un fir generos de ulei de masline. Foarte foarte bun!

18195145_10208873343654912_8700573794511688550_n

Al treilea mod de a ne bucura de sparanghelul proaspat: fiert iar in apa foarte putina si pus pe farfurie. L-am acoperit cu un „sos” facut din: 2 catei de usturoi tocati, caliti in ulei de masline, am adaugat creveti (nu multi ca-s scumpi, i-am calit bine si pe ei, am adaugat 1/2 lingurita de pasta de ardei iute, sare si piper. Ca si garnitura am preparat un orez alb in care am adaugat, spre sfarsitul fierberii, niste legume ramase de la un gratar facut cu (cam) 2 zile in urma, taiate in bucatele mici.

18118944_10208860497973778_1476849363691454431_n

Al patrulea mod si sigur nu si ultimul: sparanghel cu sunca la tigaie. Adica am topit in tigaie 100 g de sunca taiata in cubulete. Am curatat sparanghelul si l-am taiat in bucati. Cand sunca s-a „topit” si a uns bine tigaia am adaugat sparanghelul, l-am invartit bine, l-am stins cu doua linguri de supa si am pus capacul. Din cand in cand am mai invartit scurt prin tigaie si am pus urgent capacul la locul lui. Am avut grija sa nu gatesc prea mult sparanghelul ca sa nu se mamaligeasca. Asa ca, atunci cand l-am gustat si am constatat ca este perfect, am potrivit de sare, piper si am adaugat un piculet de cimbrisor proaspat, tocat. A avut un gust minunat!

18194162_10208890713369144_476172473453998656_n

Pofta buna! ❤

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s