Salata de salata verde perfecta

Am semanat azi salata verde si ard de nerabdare s-o vad ca incolteste si creste, pana atunci insa, ca sa-mi astampar dorul, am luat azi o salata normala, de la magazin.

I-am rupt cotorul si i-am spalat bine frunzele sub jet de apa. Apoi le-am pus intr-o centrifuga pentru salate si le-am uscat bine de tot. Centrifuga asta este un instrument foarte interesant si util. M-am codit s-o cumpar pentru ca este din plastic (din alt material nu am vazut) dar pana la urma am decis sa-mi calc pe inima si s-o aduc acasa. Daca frunzele de salata sunt umede, sosul curge pe suprafata lor si se depune pe fundul castronului. Aici intervine insa centrifuga care usuca bine frunzele, astfel incat sosul sa se poata prinde bine de ele si sa ajunga in burta la noi nu pe fundul vasului. Asa ca putem folosi si un ulei mai scumpa si un otet mai valoros pentru ca nu se risipeste nici un ml din ele.

Revin deci la frunzele de salata intregi, spalate bine sub jet de apa (daca le-am marunti inainte de a le spala o mare parte din vitamine s-ar duce pe chiuveta in jos) si uscate in centrifuga… well, le lasam de-oparte deocamdata si preparam sosul.

Cum?

Intr-un castron mare punem 3 linguri de ulei, 1 lingura de otet, sare, piper, ierburi aromatice (se poate pune chiar si un catel de usturoi tocat!) si se amesteca totul cu un tel.

17757529_10208643279743458_1708306731507869553_n

Rupem frunzele de salata si le punem direct in castron, peste sos.

17757588_10208643282743533_1530220177776785471_n

Amestecam bine si-am gatat, ne asezam la masa.

Si avem pofta buna!

PS Azi am inceput niste lucrari de demolare si am salvat niste violete ce stateau in drum. Le-am plantat in alta parte si cateva flori le-am pus in salata.

5 gânduri despre ”Salata de salata verde perfecta

    • simplitaly zice:

      Personal, cred ca plasticul nu e ceva rau. Abuzul de plastic si gestionarea lui gresita gen „de unica folosinta” este ceea ce nu ne face bine nici noua nici planetei. Exact la fel cum alcoolul nu este ceva rau, poate avea chiar efecte terapeutice – vezi paharul de vin la cina – abuzul de alcool insa este o alta poveste. Nu tin mancarea in recipiente din plastic din motive de sanatate dar nu cred ca plasticul se poate exclude complet din viata noastra fara mari batai de cap. Centrifuga asta este unul din putinele lucruri de plastic pe care le-am cumparat fara remuscari. Repet, nu tin mancarea in ea ci o centrifughez pret de cateva secunde apoi o scot. Am grija de ea si cand o sa-i vina vremea, o sa ma asigur ca este reciclata.
      La fel ca si periutele de dinti. Ale mele sunt din plastic…

      Apreciază

    • o femeie zice:

      Eu am prea multe plastice in casa, incerc incetisor sa ma debarasez, asa ca nu am mai cumparat una. In unele situatii nu am solutie mai buna ca plasticul (pachetul la munca, mers pe jos, durerea de spate, apoi aglomeratie in metrou etc si nu pot transporta 2 borcane in plus), dar la salate gasii alternativa. Din pacate in afara de sticle si recipiente, alte plastice nu se recicleaza (indicatorii de pe cutie dar si centrul de reciclare au refuzat caserolele si incintele de plastic si cutiile de inghetata). As lua una de metal, pt ca as folosi-o la mai multe, dar nu am gasit.

      La periute si eu am ramas la plastice tot pt ca tot nu am alternativa. Pe net am vazut reciclabile, dar am renuntat la idee pt ca si comandatul costa si polueaza (plus ambalajele).

      Apreciază

      • simplitaly zice:

        da, am trecut si eu printr-o de-plastificare intensa a locuintei si evit pe cat pot sa cumpar chestii din plastic, la centrifuga asta cuget de cateva luni. De fapt am ajuns sa fac diferenta intre plastic „bun” si plastic „rau”. De exemplu galeata de spalat pe jos am avut-o si folosit-o timp de 13 ani. Daca as fi luat una din metal nu cred ca ar fi rezistat la cate mutari am facut in ultimii ani de exemplu…

        Apreciază

Lasă un comentariu