Din punct de vedere alimentar saptamana aceasta a debutat foarte nespectaculos. Duminica am avut oaspeti si am comandat pizze asa ca luni am mancat… resturile de duminica, plus cate o mare portie de salata de varza .
Pe langa asta m-am inscris la un curs de nutritie organizat de nutritionista mea preferata unde, pe langa ca am recapitulat niste principii de nutritie pe care le stiu si le aplic de ceva vreme, mi-am si clarificat anumite tehnici de gatire.
Pentru saptamana aceasta nu fac nici un fel de cumparaturi ci gatesc exclusiv din frigider+congelator+camara+cemaiieidejapringradina de exemplu urzici, lastari de hamei daca mai gasesc, macris etc. De ce? Well, pentru ca nu as vrea ca verdeturile ce ameninta sa iasa curand din belsug, sa ma faca sa uit de ceea ce am in congelator. Prefer sa le consumam acuma si si apoi sa dam iama in verdeturi cu inima usoara si fara mustrari de constiinta.
Pentru azi (marti) si maine (miercuri) am gatit o capatana de varza cu praz (frigider) si niste aripi de pui (congelator), pe care le voi servi azi cu paste fainoase si maine cu lipii. Ca si aperitiv vom avea supa cu coltunasi si ca salata saptamana asta vom termina muraturile la bidon.
Joi este randul sosului ragù sa scoata capul din congelator. Ii voi adauga o conserva de fasole rosie si una de malai fiert si vom manca un fel de chili con carne cu lipii incalzite si muraturi.
Vineri, acelasi sos ragú se va destrabala in farfurie alaturi de niste paste fainoase sau gnocchi de dovleac (pireul de dovleac din congelator).
Mancare in weekend – in functie de multi factori (daca suntem sau nu acasa, daca avem sau nu musafiri etc)
Da, saptamana aceasta nu avem fructe in program ceea ce nu cred ca este tragic, suntem doi adulti sanatosi si daca nu mancam fructe cateva zile nu murim si nu ne imbolnavim.
Vom compensa un pic cu macrisul pe care il culegem si-l mancam pe loc sau il tai fasiute si il adaug peste farfuria cu mancare.
Urzicile de langa casa le-am cules si le-am pus la uscat.
Va doresc o saptamana frumoasa, plina de soare si energie!
Cu urzicile uscate faci ceai?
ApreciazăApreciază
da, ceai si mai fac un amestec de urzici uscate si petale de galbenele pentru paine, uite aici: https://simplitaly.wordpress.com/2015/06/30/despre-galbenele/
ApreciazăApreciază