Chifle Ildi

Ce ne-am face fara Facebook?

Serios vorbesc!

Criticam platformele de socializare ca ne despart si ne indeparteaza si mai stiu eu ce…

Vreau insa sa va spun ca fara Facebook (par exemple) nu mi-as fi regasit o prietena de demult.

Fara Facebook nu as fi stiu ce mai face si ce inspraveste.

Apropo, n-a imbatranit deloc, nici fizic si nici mental! ❤

Ieri, spionand-o lejer, mi-au cazut ochii pe chiflele ce tocmai le scosese din cuptor. Si eu la aproape 1.000 km distanta! Da, viata poata fi asa de injusta uneori…

15966133_1565084236840314_2989111136011365546_n

Am cerut insa reteta si v-o dau si voua.

Se face un aluat din urmatoarele ingrediente:

250 ml iaurt

½ cana ulei sau unt topit

10 g drojdie uscata

1 lingurita sare

1 lingura zahar

3 cani faina

Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Se imparte in 12 parti egale si, din fiecare parte se formeaza o chifla.

Se lasa iar la dospit pentru 15-20 de minute.

Intr-un caston se amesteca un pahar de sirop de artar cu un pahar de apa. Chiflele se trec prin castron si apoi se tavalesc prin seminte de susan.

Se aseaza pe tava.

Se ia un pahar si i se apasa fundul pe mijlocul fiecarei chifle, creind astfel o adancitura in care putem pune, dupa pofta inimii si plac: felii de ardei, masline, rosiute, bucati de branza etc etc.

Se baga la cuptor la 180 grade pana cand capata o culoare frumoasa.

16143090_1565086436840094_7135565269454698458_n

(sursa de inspiratie: http://www.eloosra.com/)
Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Chifle Ildi&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s