La multi ani! si An nou fericit!
Hai sa incepem anul cu instrumentul cel mai eficient in ceea ce priveste economisirea banilor, reducerea risipei si optimizarea resurselor: MENIUL SAPTAMANAL sau bisaptamanal sau lunar sau fiecare cum decide sa il intocmeasca.
Fiind vorba despre prima saptamana a anului, cea imediat dupa sarbatorile pe care le sarbatorim cu mancare din belsug, alcatuirea meniului pentru saptamana asta este chiar mai importanta! Am constatat ca am in frigider multe alimente ramase ne-consumate de sarbatori si stiu ca daca le impletesc intr-un meniul au toate sansele sa ajunga in blide nu la gunoi!
Acestea fiind spuse hai sa dam bice cailor si sa incepem anul cu gratie si atentie maxima!
Model:
Post intermitent 16:8 (16 ore fereastra fara mancare)
Fara lactate
Supele saptamanii: supa-crema de dovleac, supa de linte rosie
Salatele saptamanii: ridichi negre, varza
Painile saptamanii: paine integrala
Bauturile saptamanii: apa tonica, coca-cola, bere
Gustarile saptamanii: kaki, kiwi, portocale, clementine
Dulciuri: Panettone si salam de biscuiti
Feluri principale:
Luni: Paste fainoase cu sos de carne tocata
Marti: Pörkölt cu Spätzle
Miercuri: Coaste cu cartofi cu rozmarin la cuptor
Joi: Orez cu fructe de mare
Vineri: Couscous cu legume si conserva de sardine
Sambata: Iahnie de fasole
Duminica: Iahnie de fasole
Structura meselor:
Mic dejun – zero
1 masa compusa dintr-un sandwich cu salata de boeuf sau cu salam si salata
1 masa compusa din supa + fel principal
Un gând despre ”Plan alimentar pentru prima saptamana a anului 2017”