Detalii

~ puiul Mariei ~

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Detalii&8221;

  1. o femeie zice:

    o intrebare care Maria: in poza a 2a vaz ca scoate legumele si scurge zama. mai departe ce face? Zama e supa si legumele le piseaza si pune inapoi la carne? Mai e vreun pas intermediar?

    Apreciază

    • simplitaly zice:

      Maria are 86 de ani. Ginerele sau imi povestea anul trecut ce pui bun face. Cum de doua trei ori pe an ma cheama s-o ajut la curatenie, de data asta m-am prezentat cu puiul. Imi spusese ea ca daca ii duceam puiul mi-l pregateste… Si a luat o oala si i-a uns fundul cu ulei de masline. A asezat bucatile de pui in ea si le-a presarat cu multa nucsoara. A adaugat ceapa si un morcov taiate asa cum se vede in foto. Plus niste usturoi apasat, salvie si rozmarin, sare, a pus capacul pe oala si le-a pus pe soba. Intr-o alta oala a pus la fiert apa pentru mamaliga. Dupa o vreme a intors bucatile de carne pe cealalta parte si iara le-a lasat mult si bine cu capac. Cand carnea a fost patrunsa si rumenita in exterior a scos-o din oala. A aruncat rozmarinul, salvia si coaja de la usturoi. A adaugat un pic de apa peste ceea ce a mai ramas in oala, a razuit bine fundul pe care se depusese o pojghita negricioasa si a turnat tot continutul in scula aia care se vede al carei nume eu il stiu doar in germana 😦 Ceea ce a strecurat prin scula respectiva a dat un sosulet foarte consistent si aromat. A repus puiul in oala, sosuletul peste el si l-am mancat cu mamaliga rasturnata. Foarte foarte bun!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s