Schita lunii octombrie 2016

Prinsa intre serviciu, sursa de venit suplimentar, niste sarcini caritabile si treburile casei, septembrie a trecut intr-o clipita. Parca nici n-am apucat sa-mi umplu bine plamanii de aroma lui ca hussshhh, s-a dus.

14494897_10207090998457396_9170861452428340612_n

(foto by Lili)

 

Nu-i bai! Ca a venit octombrie in locul lui 🙂

Octombrie pentru mine este luna zilelor de nastere. O mare parte din prietenii mei sunt nascuti in octombrie si stau cu ochii pe calendar si cu mancarimi in buricele degetelor sa-i sun si sa le scriu „La multi aaaaaani!”. De anul acesta mai adaug o zi de nastere, am aflat in urma cu cateva luni ca bunicul meu a fost nascut pe 17.10. O sa-i trimit si lui, acolo sus unde este, urarile mele de bine si de eternitate placuta.

Financiar luna octombrie va fi foarte ok, voi incasa salarul pe septembrie. Dupa plata anticipata a masinii in septembrie si consolidarea fondului pentru reparat grajdul, acuma ne dirijam finantele spre consolidarea fondului de urgente. Pentru asta am calculat costurile fixe ale vietii, cele de baza a bazei si am ajuns la suma de EUR 900,00. Asta acopera rata creditului pentru casa si cheltuielile de supravietuire: mancare, curent, gaz, asigurarea masinii. Nici mai mult nici mai putin. Am luat ca perioada de reper o durata de sase luni si am facut un calcul simplu conform caruia 900 X 6 = 5.400. Asta este fondul nostru de urgente si, la salarul urmator vom acoperi ultima bucatica si il vom declara scop atins si-l vom pune de-oparte. Toti banii ce vor veni dupa vor fi dirijati in felul urmator:

 • 1 parte spre plata anticipata a casei
 • 1 mica particica spre daruit
 • 1 parte spre investit – in ceea ce priveste investitiile sunt afon absolut asa ca ma pregatesc pentru o munca asidua de studiat, priceput si pus in practica

In octombrie planuiesc sa fac o curatenie mai profunda a casei care saraca are mare nevoie. Stiu ca am planuit asta si in septembrie dar nah, energia fizica mi-a fost relativ redusa…

In octombrie planuiesc sa stau mult pe afara ca sa compensez pentru vara petrecuta in dormitor, masina, birou.

In octombrie planuiesc sa fac cateva excursii: una in Austria si una in niste sate parasite de aici, din zona. Pentru excursia in afara tarii trebuie sa vad daca vaccinurile cainilor mai sunt actuale.

In rest odihna cat incape!

Va doresc un octombrie fantastic!

 

8 gânduri despre ”Schita lunii octombrie 2016

 1. o femeie zice:

  minunat! un articol minunat! Ma bucur pt reusitele tale: masina achitata, fondul de urgente acoperit, buget lunar schitat (wow, 900? sper ca nu deranjez sa intreb cat dai rata la casa? )
  Iar planurile tale de viitor sunt inspirationale: donatii si de plati anticipate la casa si excursii si timp de plimbare!.
  Sa te bucuri de luna de vacanta – dupa munca 7 zile din 7 timp de cateva luni iti prinde bine! Iar bugetul deoparte e iar minunat.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s