Pancakes de dovleac cu gem de macese

Azi ne-am trezit cu pofta de ceva dulce si, cum aveam in frigider un borcan plin cu miez de dovleac copt la aburi, am incropit o portie rapida, gustoasa, sanatoasa si ieftina de pancakes cu dovleac ce le-am mancat cu gem de macese.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 cana miez de dovleac copt sau fiert la aburi
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de ghimbir
  • 1 praf generos de scortisoara
  • cateva linguri de ulei pentru uns tigaia
  • cateva linguri de gem de macese

Procedeu:

  • se amesteca ingredientele de mai sus in afara de ultimele doua randuri
  • se coc pancakes-urile in tigaia incinsa pensulata cu ulei
  • se scot pe o farfurie si se picura cu gem de macese
  • se decoreaza cu frunze de menta
  • se mananca

14440613_10207120319430402_8665900210023263877_n

De la cap la coada totul dureaza in jur de 25 de minute. In lipsa masinii de spalat vase procesul se prelungeste la 30 de minute.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s