Pate de conopida

O cana de supa si cateva tartine de painea neagra cu pate de conopida… din astea e compusa o masa rapida, ieftina si decent de sanatoasa…

Despre supa vorbim alta data…

Acuma va povestesc cum fac pateul de conopida, dintr-o conopida medie, maioneza dintr-un ou sau o portie de maioneza vegana foarte gustoasa si rapida si ea, un catel de usturoi, sare si piper.

Desfac conopida in buchetele pe care apoi le fierb in apa cu sare. Dar nu de tot ci numai de jumatate sau chiar mai putin, adica al dente. Scot si las buchetelele intr-o sita, sa se scurga bine si sa se raceasca.

Intre timp ma ocup de maioneza, in care ascund si un catel de usturoi crud, tocat.

Toc conopida la robot, o amestec cu maioneza usturoiata, o potrivesc de sare si piper si-o intind pe paine, cu felii de rosii zemoase langa sau peste. Conopida nefiind fiarta de tot este usor crocanta, un deliciu!

14441059_10207104117945375_2885701402038544586_n-2

O pastrez apoi intr-un borcan inchis ermetic, la frigider, 2-3 zile.

5 gânduri despre ”Pate de conopida

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s