Iubesc dovleacul. El este unul din motivele pentru care astept cu nerabdare toamna!
Reteta de azi este foarte simpla si gustoasa. Si am si cantitati!
Ingrediente:
- o ceapa mica (eu,pentru ca sunt rebela, pun una mare) taiata in bucati mari
- 1 catel de usturoi taiat si el
- 600-700 gr pulpa de dovleac tot asa, taiata in bucati maricele
- 1 l de apa
- sare
- ulei – eu folosesc uleiul din seminte de dovleac dar de fapt si cel de masline sau de floarea soarelui i se potriveste foarte bine
Calesc in cateva linguri de ulei de floarea soarelui ceapa. Cand devine sticloasa adaug catelul de usturoi si-l calesc si pe el, apoi adaug bucatile de dovleac, pun capacul si las sa se „distoleasca” (adica sa se caleasca la aburi, cu capac. Cuvantul folosit in dialectul transilvan vine din germana, de la verbul „dünsten” care inseamna acelasi lucru.) Adaug apoi apa, sarez si las sa fiarba cu capac pana cand dovleacul devine moale de tot. Mixez totul cu mixerul vertical. Uleiul de seminte de dovleac il adaug peste supa cand aceasta este deja in farfurie pentru ca este un ulei care nu are voie sa ajunga la temperaturi inalte pentru ca devine ne-mancabil. Reteta originala cere, in loc de ulei din seminte de dovleac, o lingura de smantana.
merci de reteta! a venit perioada dovleacului, ma bucur de asta!
ApreciazăApreciază
Mai dau o șansă supei creme de dovleac 🎃
ApreciazăApreciază
Ella daca nu esti obisnuita cu supele-creme dureaza o vreme pana incepi sa le iubesti ❤
ApreciazăApreciază