Cum prepar supa-crema de dovleac

Iubesc dovleacul. El este unul din motivele pentru care astept cu nerabdare toamna!

Reteta de azi este foarte simpla si gustoasa. Si am si cantitati!

Ingrediente:

  • o ceapa mica (eu,pentru ca sunt rebela, pun una mare) taiata in bucati mari
  • 1 catel de usturoi taiat si el
  • 600-700 gr pulpa de dovleac tot asa, taiata in bucati maricele
  • 1 l de apa
  • sare
  • ulei – eu folosesc uleiul din seminte de dovleac dar de fapt si cel de masline sau de floarea soarelui i se potriveste foarte bine

Calesc in cateva linguri de ulei de floarea soarelui ceapa. Cand devine sticloasa adaug catelul de usturoi si-l calesc si pe el, apoi adaug bucatile de dovleac, pun capacul si las sa se „distoleasca” (adica sa se caleasca la aburi, cu capac. Cuvantul folosit in dialectul transilvan vine din germana, de la verbul „dünsten” care inseamna acelasi lucru.) Adaug apoi apa, sarez si las sa fiarba cu capac pana cand dovleacul devine moale de tot. Mixez totul cu mixerul vertical. Uleiul de seminte de dovleac il adaug peste supa cand aceasta este deja in farfurie pentru ca este un ulei care nu are voie sa ajunga la temperaturi inalte pentru ca devine ne-mancabil. Reteta originala cere, in loc de ulei din seminte de dovleac, o lingura de smantana.

14368867_10207058931375739_8770263489036492239_n

3 thoughts on “Cum prepar supa-crema de dovleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s