Plan alimentar

Saptamana trecuta am mancat foarte echilibrat. Pe de o parte bucate colorate, produse biologic in gradinuta proprie, pe de alta parte portii de carne si peste la gril, acompaniate de cartofi prajiti, primite de el din bucataria in care a facut voluntariat. Cum munca respectiva s-a terminat, saptamana asta se impune iar o (oarecare) planificare. Observati desigur tonul relaxat cu care scriu despre subiectul asta atat de drag mie? Dap, sunt relaxata, din mai multe motive:

  1. Ne-am format deja un obicei din a cumpara si consuma cu moderatie, fara a risipi, pe cat posibil
  2. Stiu ca orice am pune pe masa se mananca indiferent ca il cunoastem din copilarie sub numele de „Mancare X” sau e doar o amestecatura de moment
  3. Stiu ca nu lesinam si nu murim daca nu mancam la ore consacrate sau daca o zi chiar sarim mesele

Cum se contureaza meniul pentru saptamana aceasta?

Micul dejun: rosii mici si un castravete, doua-trei prune direct de sub pom

Feluri principale:

Ciorba de legume

Tocanita de fasole verde

Salata calda de fasole verde

Orez cu dovlecei si flori de dovleac

Paine cu slanina si rosii

De baut: apa aromata cu ierburi menta sau verbena (imi pun si pentru drumul spre si de la serviciu), mazagran

Salate: de rosii si castraveti din gradina

Gustari: pere, mere galbene si prune din livada

Paine: de faina alba si secara

Pe lista de cumparaturi nu am absolut nimic pentru saptamana asta.

 

One thought on “Plan alimentar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s