Plan alimentar

Saptamana trecuta am mancat foarte echilibrat. Pe de o parte bucate colorate, produse biologic in gradinuta proprie, pe de alta parte portii de carne si peste la gril, acompaniate de cartofi prajiti, primite de el din bucataria in care a facut voluntariat. Cum munca respectiva s-a terminat, saptamana asta se impune iar o (oarecare) planificare. Observati desigur tonul relaxat cu care scriu despre subiectul asta atat de drag mie? Dap, sunt relaxata, din mai multe motive:

  1. Ne-am format deja un obicei din a cumpara si consuma cu moderatie, fara a risipi, pe cat posibil
  2. Stiu ca orice am pune pe masa se mananca indiferent ca il cunoastem din copilarie sub numele de „Mancare X” sau e doar o amestecatura de moment
  3. Stiu ca nu lesinam si nu murim daca nu mancam la ore consacrate sau daca o zi chiar sarim mesele

Cum se contureaza meniul pentru saptamana aceasta?

Micul dejun: rosii mici si un castravete, doua-trei prune direct de sub pom

Feluri principale:

Ciorba de legume

Tocanita de fasole verde

Salata calda de fasole verde

Orez cu dovlecei si flori de dovleac

Paine cu slanina si rosii

De baut: apa aromata cu ierburi menta sau verbena (imi pun si pentru drumul spre si de la serviciu), mazagran

Salate: de rosii si castraveti din gradina

Gustari: pere, mere galbene si prune din livada

Paine: de faina alba si secara

Pe lista de cumparaturi nu am absolut nimic pentru saptamana asta.

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Plan alimentar&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s