Se pun mere/coji/cotoare intr-un vas care sa nu fie de metal/plastic. Se umple trei sferturi cu mere. Se adauga apa pana se umple vasul. Se acopera cu un tifon/ceva prin care sa poata respira otetul. Se lasa la cald(in bucatarie de ex) trei zile. Se muta apoi intr-un loc neutru, dar sa nu fie in soare sau in frig. Se lasa pana incepe sa miroase a otet. Se mai lasa o saptamana. Apoi se strecoara, se indulceste cu miere si din nou se lasa la fermentat pana place la gust. Bafta!
In dreapta borcanul cu otet strecurat – prima faza de fermentare s-a incheiat, incepe a doua.
In stanga – borcanele in care a fermentat otetul de mere.
de multi ani citesc si tot zic sa mi=as face otet. Dar cineva in casa nu suporta mirosul, asa ca… nici pe balcon nu pot sa il fac pentru ca temperatura fluctueaza.
Mai bine caut pe cineva care il face acasa si vinde 🙂
ApreciazăApreciază