Am primit zilele trecute o ciuperca de kefir. Pusa intr-un bocan, acoperita cu niste lapte de vaca. Azi dimineata era deja format kefirul asa ca am decis doua lucruri:
- sa nu risipesc kefirul rezultat mai ales pentru ca am citit pe net ca nu da probleme celor intoleranti la lactoza
- sa fac kefir cu lapte de ovaz
Ziiiiis si facut!
Am pus 10 linguri rase cu fulgi de ovaz intr-un litru de apa si le-am lasat sa stea cateva ore apoi am filtrat compozitia si a rezultat laptele de-o parte si „pulpa” de alta.
Ciuperca de kefir am scos-o din bocan, am spalat-o si am mutat-o in bocanul cu lapte de ovaz.
Pulpa de ovaz rezultata am amestecat-o cu niste resturi de pure de cartofi, 1 ou, 1 catel(oi!) de usturoi tocat, ierburi aromatice tocate (salvie, tarhon si menta), cateva linguri de faina si le-am copt sub forma de hamburgheri in tigaia unsa cu foarte putin ulei.
Separat am fiert scurt in oala sub presiune niste cartofi noi pe care apoi i-am bronzat in ulei de masline cu rozmarin.
In kefirul rezultat mai sus am adaugat 2 linguri de ulei, un pic de sare si niste ierburi aromatice proaspete tocate, printre ele si o floare de galbenele. Astfel am obtinut un dressing pentru salata si un sos rece pentru cartofi si hamburgheri 🙂
Totul a fost foarte gustos, sanatos si economic.
Si, pentru ca m-am pricopsit cu foarte multi cartofi, meniul zilelor urmatoare ii va contine la greu!
Astept cu nerabdare sa se faca si kefirul de ovaz pe care planuiesc sa-l amestec cu capsuni si sa-l beau cu paiul ❤