Motivele zilei

Draga Universule,

iti multumesc pentru:

  • Rosiile ce le-am plantat azi, de 3 feluri
  • Ca am putut sa ma ocup putin de cineva in suferinta
  • Ca am pus in sticle siropul de soc

Daca doriti sa va jucati cu mine, cateva indicatii:

– motivul nu poate avea conotatii negative. Adica daca spun “Azi sunt recunoscatoare ca nu sunt moarta/bolnava etc” nu se accepta. Musai musai imbracat totul in cuvinte pozitive, pline de iubire: “Azi sunt recunoscatoare pentru faptul ca sunt in viata si sunt sanatoasa”.
– motivul musai sa fie in absolut. Adica: “Sunt recunoscatoare ca sunt cat de cat sanatoasa” nu se accepta! Fii explicita: “Sunt recunoscatoare pentru plamanii mei sanatosi”.

 

4 gânduri despre ”Motivele zilei

    • simplitaly zice:

      uite eu anul asta am decis sa fac reteta traditionala austriaca, fara zahar brun, stevia sau alte minuni, cu zahar alb, normal, rafinat pentru ca, asa cum bine zicea prietena mea: „Mai bine sa consumam putin, cu masura decat sa folosim zahar adus din Mauritius”. Noa deci: 1 l de apa si 15 flori de soc se pun intr-o oala acoperita c-un prosop si se lasa in bucatarie sa stea vreme de 2-3 zile. Dupa care se scot florile, se filtreaza apa si se adauga 1 kg de zahar. Se aduce la temperatura de fierbere ca sa se topeasca zaharul si sa moara bacteriile si se pune in sticle sterilizate, se inchid sticlele si gata. Siropul NU se fierbe, se aduce numai la punctul de clocotit si se stinge focul.

      Asta este reteta baza. Se pot adauga lamai in faza in care florile stau in apa sau sare de lamaie (1/2 lingurita) in faza de topire a zaharului.

      Acelasi procedeu se foloseste si pentru menta, roinita sau alte ierburi.

      Apreciază

Lasă un comentariu