Lili creaza: Mazanec – cozonac de Pasti din Cehia

Reteta este un amestec din retetele ce le-am gasit pe net. Cum nu sunt specialista la facut cozonac si vrand totusi sa fac ceva asemanantor pentru brunch de Pasti am gasit alternativa aceasta care a iesit surprinzator de gustoasa.
150 ml lapte
1 cub de drojdie (al meu are 42gr)
100 gr zahar
550 gr faina
180 gr unt
un pic de sare
1 ou si doua galbenusuri
vanilie
125 gr stafide puse din timp in rom
50 gr fulgi de migdale
coaja rasa de la o lamaie
Pentru uns: 1 galbenus si doua linguri de lapte
In laptele caldut faramitam drojdia si adaugam o lingurita de zahar si doua linguri de faina. Omogenizam si lasam 15 minute.
Intr-un castron mare adaugam  restul de zahar untul, sarea, coaja de lamaie, oul , galbenusurile si vanilia. Amestecam si incepem sa adaugam faina si drojdia dospita. Framantam pana obtinem un aluat moale si lipicioas care nu se mai lipeste insa de maini. Daca imi amintesc bine parca a mai fost nevoie de faina insa nu sunt sigura. De obicei imi scriu pe reteta insa de data asta am uitat.
Lasam la dospit la loc caldut cam jumate de ora.
Cand e gata adaugam stafidele din rom si formam o chifla rotunda pe care o pozitionam in mijlocul unei forme de tort (26 cm a mea ) tapetata cu hartie de copt. Lasam forma acoperita cu un prosop inca jumate de ora la dospit.
Preincalzim cuptorul la 175 ° si ungem mazanecul cu galbenus amestecat cu putin lapte. Presaram  fulgii de migdale si dam la cuptor pentru circa 40 minute. Dupa 15 minute de copt acoperim cozonacul cu hartie altfel se ard migdalele.
Lasam la racit in tava.
12938245_10205930831693952_6156641847212151692_n
Mi-a placut pentru ca nu a fost nevoie sa framant aluatul pana transpir , neavand masina de framantat un lucru esential pentru mine.
A iesit foarte gustos si e ceva deosebit pe masa de pasti.

2 thoughts on “Lili creaza: Mazanec – cozonac de Pasti din Cehia

  1. Eu am masina de paine si nu am cuptor, asa ca o sa fac un pseudo cozonac (fara nuca, haha), probabil unul din asta italian🙂 cu multe stafide si rahat tocat marunt.

    In rest, ca o remarca, framantatul pana transpir nu ma mai sperie: curat fitness🙂. Si nici nu e asa de rau, ca nu facem ca mamaile de alta data, 10 cozonaci o data, din 4-5kg de faina; framantatul de 1 kg de faina e usor si merge mai repede

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s