Piatra de ascutit cutite

 

Am facut zilele astea, impreuna cu prietenii nostri, o plimbare luuunga pana la un rau din zona. Pe vremea asta albia este aproape seaca si dezvaluie privirii o multitudine de pietre in cele mai deosebite forme si culori.

Baietii s-au jucat de-a aruncat piatra pe suprafata apei si numarat de cate ori salta pana cand ajunge pe malul celalalt. Noi, fetele, am dat drumul unor flori de papadie pe apa, in jos. Nu pentru ca noi n-am sti sa aruncam cu piatra sau ca ei n-ar fi in stare sa lase flori pe apa dar ma rog, asa s-a nimerit de data asta …

Sotul prietenei mele a gasit o piatra lunguiata pe care am adus-o acasa. Mi-a aratat cum s-o folosesc la ascutit cutitele. Functioneaza! Nu consuma curent ca si ascultitoare electrica si face treaba buna! Fascinant cum natura ne pune la dispozitie TOT ceea ce avem nevoie!

20160329_200125

Asa ca acuma ascut cutite si cant:

 

 

5 gânduri despre ”Piatra de ascutit cutite

  1. Iulia zice:

    Nu vreau sa-ti stric bucuria, dar piatra asta e ok atata vreme cat n-o folosesti prea des. faptul ca nu are o suprafata dreapta face ca lama sa se ascuta neuniform si in timp sa o strici. Totusi, un ascutit profesional al cutitului isi scoate banii tocmai pentru ca pastrezi lama in buna stare si vei putea folosi cutitul la capacitate maxima foarte multi ani, plus ca un cutit bine ascutit iti face viata usoara, iar unul ascutit aiurea te umple de nervi.

    Apreciat de 1 persoană

    • simplitaly zice:

      N-o folosesc prea des 🙂 De fapt ma laud ca am mare grija de cutite! Nu le spal in masina de spalat, nu le spal nici de mana la temperaturi foarte ridicate si atunci isi pastreaza taisul pentru o vreme foarte lunga. Am o masinuta electrica de ascutit care isi face treaba foarte bine. O pun in functiune cam o data pe an si ascut tot ce prind 🙂 Cu piatra insa ma ajut intre slefuirile cu masinuta 🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu