Urzici tartinabile

Am iesit azi dupa amiaza la plimbare cu cainii. In geanta aveam telefonul mobil, o foarfeca ascutita, 2 pungi mari si o pereche de manusi de guma. Nu, nu am planuit sa ucid pe nimeni. 🙂

Am stiut ca urzicile sunt crude, numai bune de cules. Asa ca m-am ghemuit intr-o tufita si am inceput sa le culeg. Mi-am pus manusile de guma ca sa nu ma urzic. Prindeam fiecare planta du degetele de la mana stanga si cu mana dreapta le taiam la cativa mm de pamant. Recoltate in felul acesta nu mai ai multa treaba sa le alegi cand ajungi acasa. In plus radacinile raman la locul lor si din ele creste curand o planta noua.

Pe langa urzici am cules si un smoc de ceapa ciorii ce creste din belsug pe coclaurile mele!

Ajunsa acasa le-am mai sortat o data toate si le-am spalat bine, in doua ape si apoi sub jet de apa, puse intr-o sita. Urzicile le-am fiert la aburi, pret de cateva minute, in oala sub presiune. Lichidul obtinut l-am baut ca pe ceai.

Am lasat urzicile in sita sa se scurga bine apoi le-am tocat cu un „cutit” de lemn. Am tocat cu un cutit normal si niste ceapa cioreasca.

Am facut o MAIONEZA dupa reteta descoperita in urma cu multi ani de zile. Am facut doar jumatate de portie pentru ca nici urzicile nu au fost multe. In stare cruda cam 2 maini bune. Am adaugat piper, urzicile si ceapa cioreasca si am amestecat bine de tot. Se pastreaza foarte bine la frigider datorita faptului ca maioneza nu contine ou.

Intinsa crema asta pe o felie de paine integrala, este un deliciu!

Colectia mea de retete cu urzici se gaseste facand un click AICI.

3 gânduri despre ”Urzici tartinabile

Lasă un comentariu