Mi-a ramas niste aluat de la coltunasii cu lecvar si l-am tinut in frigider. Cand i-a venit randul l-am intins in foaie mai grosuta si l-am trecut printr-o chitara speciala pentru taiat spaghetti.
Apoi
Am facut tocanita de ciuperci asa:
- am tocat marunt o ceapa si o tija lunga de telina
- le-am calit in doua linguri de ulei
- am adaugat un catel de usturoi tocat
- apoi aproape un kil de ciuperci curatate prin stergere cu un prosop si taiata in bucati
- le-am calit la aburi si pe ele
- am adaugat 1 lingura de faina integrala, o jumatate de cana de apa si o jumatate de lapte de orez
Apoi… atentie!!! am adaugat o lingurita de boia de ardei ADEVARATA, cumparata in Satu Mare, de la o tanti ce o vinde in Piata Somes cum intri pe randul din mijloc! Uitati ce culoare are:
Are o aroma foarte placuta! Regret din inima ca nu am avut inspiratia de a-mi lua mai multa, nici nu se poate compara cu cea din comert! Daca treceti prin piata nu ratati ocazia! Avea si usturoi tanti, mi-am luat si din ala, mic, indesat si foarte aromat!
Le-am mai lasat sa dea un clocot si am potrivit de sare, piper si ardei iute apoi le-am impreunat cu spaghetele fierte in apa sarata si le-am mancat 🙂
Un gând despre ”Tocanita de ciuperci cu paste integrale proaspete”