Tocanita de ciuperci cu paste integrale proaspete

Mi-a ramas niste aluat de la coltunasii cu lecvar si l-am tinut in frigider. Cand i-a venit randul l-am intins in foaie mai grosuta si l-am trecut printr-o chitara speciala pentru taiat spaghetti.

Apoi

Am facut tocanita de ciuperci asa:

  • am tocat marunt o ceapa si o tija lunga de telina
  • le-am calit in doua linguri de ulei
  • am adaugat un catel de usturoi tocat
  • apoi aproape un kil de ciuperci curatate prin stergere cu un prosop si taiata in bucati
  • le-am calit la aburi si pe ele
  • am adaugat 1 lingura de faina integrala, o jumatate de cana de apa si o jumatate de lapte de orez

Apoi… atentie!!! am adaugat o lingurita de boia de ardei ADEVARATA, cumparata in Satu Mare, de la o tanti ce o vinde in Piata Somes cum intri pe randul din mijloc! Uitati ce culoare are:

20160228_182211

Are o aroma foarte placuta! Regret din inima ca nu am avut inspiratia de a-mi lua mai multa, nici nu se poate compara cu cea din comert!  Daca treceti prin piata nu ratati ocazia! Avea si usturoi tanti, mi-am luat si din ala, mic, indesat si foarte aromat!

Le-am mai lasat sa dea un clocot si am potrivit de sare, piper si ardei iute apoi le-am impreunat cu spaghetele fierte in apa sarata si le-am mancat 🙂

20160228_183918

Un gând despre ”Tocanita de ciuperci cu paste integrale proaspete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s