Am gatit o cantitate mai mare de tocana de carne cu multa ceapa, tije de telina si morcovi. Am bagat la congelator cateva portii, unele mai mari pe care le voi servi cu o garnitura de cartofi si altele mai mici cu care voi mangaia niste paste fainoase.
Am facut paini integrale cu drojdie naturala, fiecare paine este gandita sa acopere necesarul de paine pe 1 zi. Le-am bagat la congelator si scot cate una cand am nevoie.
Am facut aluat de galuscute de dovleac si cartofi, adica am fiert la aburi niste pulpa de dovleac si cativa cartofi, le-am lasat sa se raceasca, le-am facut pireu, am adaugat sare, un ou, nucsoara+scortisoara+praf de ghimbir si faina integrala pana cand am obtinut un aluat foarte moale. L-am prelucrat apoi asa cum am invatat din tutorialul acesta:
si asa am economisit foarte mult timp. Eu i-am taiat cu rotita zimtata pentru ca nu risc sa zgariu planul de lucru taindu-i cu cutitul. Da, lucrez pe planul de lucru acoperit cu faina nu pe funduri de lemn.
O parte din aluat am pus-o la congelator in doua portii mari:
fiind facut cu faina integrala, cand il voi dezgheta aluatul va fi mai inchis la culoare ceea ce pe mine insa nu ma deranjeaza absolut deloc. Pentru a evita insa acest lucru, gnocchi ar trebui facuti si opariti, apoi scursi bine si abia apoi congelati – too much work, eu ii acopar oricum cu ulei de seminte de dovleac si se inchid la culoare automat.
Mie imi sta in gand sa fac niste gnocchi cu topinambur 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
ia uite aici: https://www.google.it/search?q=gnocchi+topinambur&rlz=1C1CAFB_enIT621IT621&espv=2&biw=1680&bih=925&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjrl7vUwaTLAhXLDCwKHSE4CKkQ_AUIBigB
ApreciazăApreciază
Asa, fa-ma sa-mi curga saliva pe tastatura la job 😛 si ma gandeam sa pun si niste faina de castane in ei 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
tocamai am gasit si reteta 🙂 http://ricette.donnamoderna.com/gnocchi-di-farina-di-castagne-e-topinambur-ricetta-primo-piatto
ApreciazăApreciază
Desi acolo gnocci sunt din cartof eu o sa-i fac din topinambur cu faina de castane
ApreciazăApreciază
Congeland asa aluatul de gnocchi nu .ti mai bati capu’ ca se lipesc unii de altii sau se turtesc.Buna idee!
ApreciazăApreciat de 1 persoană