Cook ahead -Tocana de carne si gnocchi

Am gatit o cantitate mai mare de tocana de carne cu multa ceapa, tije de telina si morcovi. Am bagat la congelator cateva portii, unele mai mari pe care le voi servi cu o garnitura de cartofi si altele mai mici cu care voi mangaia niste paste fainoase.

20160229_184347

Am facut paini integrale cu drojdie naturala, fiecare paine este gandita sa acopere necesarul de paine pe 1 zi. Le-am bagat la congelator si scot cate una cand am nevoie.

20160302_102131

Am facut aluat de galuscute de dovleac si cartofi, adica am fiert la aburi niste pulpa de dovleac si cativa cartofi, le-am lasat sa se raceasca, le-am facut pireu, am adaugat sare, un ou, nucsoara+scortisoara+praf de ghimbir si faina integrala pana cand am obtinut un aluat foarte moale. L-am prelucrat apoi asa cum am invatat din tutorialul acesta:

si asa am economisit foarte mult timp. Eu i-am taiat cu rotita zimtata pentru ca nu risc sa zgariu planul de lucru taindu-i cu cutitul. Da, lucrez pe planul de lucru acoperit cu faina nu pe funduri de lemn.

O parte din aluat am pus-o la congelator in doua portii mari:

20160302_171711

fiind facut cu faina integrala, cand il voi dezgheta aluatul va fi mai inchis la culoare ceea ce pe mine insa nu ma deranjeaza absolut deloc. Pentru a evita insa acest lucru, gnocchi ar trebui facuti si opariti, apoi scursi bine si abia apoi congelati – too much work, eu ii acopar oricum cu ulei de seminte de dovleac si se inchid la culoare automat.

 

 

 

 

 

6 gânduri despre ”Cook ahead -Tocana de carne si gnocchi

Lasă un comentariu