Prajitura cu lamaie si cacao

Ingrediente:

150 g faina alba

150 g faina integrala

160 g zahar

100 g (grame!) ulei de floarea soarelui sau de porumb

150 g apa

2 lamai (coaja razuita si zeama)

1 plic praf de copt

1 varf de cutit praf de curcuma

2 linguri cacao + doua linguri apa

1 lingura zahar pudra

Procedeu:

Am pornit cuptorul la 180 de grade.

Am uns o tava de dimensiuni mici (26X20 cm) cu ulei si am presarat-o cu pesmet. In felul acesta evit sa folosesc hartie de copt si prajitura capata o crusta foarte subtire, crocanta.

Am amestecat ingredientele uscate in afara de cacao si le-am adaugat apa, uleiul si zeama de lamaie. Dupa ce s-a amestecat totul bine am impartit aluatul in doua. In prima parte am adaugat curcuma, in a doua am adaugat 2 linguri de apa si 2 de cacao. Am inceput sa pun alternativ, cate o lingura de aluat galben, apoi deasupra ei una de aluat maro si tot asa.

Am pus tava la cuptor pana cand scobitoarea a iesit uscata din aluat.

Cand s-a racit am pus o lingura de zahar pudra intr-o strecuratoare si l-am presarat deasupra prajiturii.

Este foarte foarte buna, aromata si ieftina.

PS In caz ca va intrebati ce am facut cu lamaile stoarse si fara coaja: le-am pus in masina de spalat vase!

One thought on “Prajitura cu lamaie si cacao

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s