Prajitura cu lamaie si cacao

Ingrediente:

150 g faina alba

150 g faina integrala

160 g zahar

100 g (grame!) ulei de floarea soarelui sau de porumb

150 g apa

2 lamai (coaja razuita si zeama)

1 plic praf de copt

1 varf de cutit praf de curcuma

2 linguri cacao + doua linguri apa

1 lingura zahar pudra

Procedeu:

Am pornit cuptorul la 180 de grade.

Am uns o tava de dimensiuni mici (26X20 cm) cu ulei si am presarat-o cu pesmet. In felul acesta evit sa folosesc hartie de copt si prajitura capata o crusta foarte subtire, crocanta.

Am amestecat ingredientele uscate in afara de cacao si le-am adaugat apa, uleiul si zeama de lamaie. Dupa ce s-a amestecat totul bine am impartit aluatul in doua. In prima parte am adaugat curcuma, in a doua am adaugat 2 linguri de apa si 2 de cacao. Am inceput sa pun alternativ, cate o lingura de aluat galben, apoi deasupra ei una de aluat maro si tot asa.

Am pus tava la cuptor pana cand scobitoarea a iesit uscata din aluat.

Cand s-a racit am pus o lingura de zahar pudra intr-o strecuratoare si l-am presarat deasupra prajiturii.

Este foarte foarte buna, aromata si ieftina.

PS In caz ca va intrebati ce am facut cu lamaile stoarse si fara coaja: le-am pus in masina de spalat vase!

Anunțuri

Un gând despre &8222;Prajitura cu lamaie si cacao&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s