Dialoguri

Anul trecut, la cursul de adoptie.

Noi (8 perechi) si ele 1 psiholoaga si 1 asistenta sociala.

Psiholoaga: – „Ca sa ne intelegem de la bun inceput, in caz de adoptie nu putem vorbi despre nou nascuti sau copii mici. Cine adopta trebuie sa se pregateasca sa intampine un copil prescolar in cel mai „bun” caz!”

Noi: – „De ce??”

Asistenta sociala: – „Pentru ca, la nivel european, institutiile de protectie a minorului au ca si tel sustinerea familiei pentru a iesi din criza si integrarea minorului in familia sa biologica. Institutionalizarea, datul in ingrijire si adoptia sunt solutii ce se iau in cazuri extreme si doar dupa o prealabila munca de sustinere a familiei biologice, munca ce se intinde pe mai multi ani. De aceea pe cand ajunge sa fie dat spre adoptie, minorul are in general varsta prescolara.”

Psiholoaga: – „Pe langa asta, problemele minorului sunt multe si sunt grele pentru ca el vine dintr-o familie problematica si a fost in mod sigur expus abuzurilor si neglijentei. Nu va faceti iluzii, nici un copil nu este dat spre adoptie pentru ca familia sa este saraca! Saracia nu este in nici un caz motiv de dare a minorului spre adoptie!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s