Happy Non-Smoker-Birthday to Me!

c

Pe 13 decembrie, in urma cu 7 ani am fumat ultima tigara! A fost una din experientele cele mai marcante ale vietii mele. Am plans pentru ca mi-am abandonat o prietena de-o viata – tigara si apoi am continuat sa traiesc, exact ca pana atunci doar ca… fara tigara J

 

Stiu ca este contraproductiv sav in aici sa scriu ca nu mai fumez de 7 ani. Pentru ca unii fumatori ce ma citesc se pot simti complesiti sa auda sapte ani cand nu-si pot imagina o zi fara tigara. Stiu pentru ca … asa am fost sie eu, mi-am trait viata fragmentata intre tigari.

 

Daca imi lipseste tigara? Sincer, nu. Ma innec si cand vad ca, in televizor, cineva fumeaza. Ma gandesc la ce viata au dus ne-fumatorii pe vremea cand fumatul era universal acceptat… si ma gandesc la mama vecinei mele care a avea voce joasa, de fumator si plamanii patati desi ea, personal nu a tras in viata ei dintr-o tigara. Sotul ei insa a fumat mult, langa ea.

 

Anyway, fumatul azi nu mai este ce era pe vremea cand fumam eu. Azi trebuie sa iesi afara, sa stai in picioare in frig ca sa fumezi. Eu inca am fumat peste tot. Imi amintesc la prima data cand am zburat cu avionul… am fumat ❤ Am fumat la serviciu, in bucatarie, in dormitor… peste tot. Azi risti sa fii amendat daca fumezi in locurile pe unde mi-am inhalat eu tutunul…

 

Cum se schimba vremurile…

 

De curand s-a lasat de fumat si o foarte buna prietena de-a mea. Nici pe ea nu reuseam sa mi-o imaginez fara tigara in mana. Si uite c-a venit si vremea asta… Ca sa sarbatorim ne-am instalat un APP pe telefon, se numste SmokeFree (icoana albastra). Care APP a calculat ca, decand nu fumez, am economisit mai mult de EUR 15.000!

 

Unde-s banii o sa ma intrebati?

 

Well, nu ii am in cash si nici macar la banca. Stiu insa ca daca as fi continuat sa fumez, suma respectiva as fi avut-o in minus.

 

Ca si refacere corporala sunt la nivelul unui nefumator, in afara de plamani care sunt abia la 70% din drumul spre ne-fumareala.

 

Daca ma mai tenteaza?

 

Nu! Azi mi-e de neimaginat ca as putea sa imi fac eu, mie, rau, introducandu-mi otrava in corp, cu mana mea…

 

Da, diferenta care a facut diferenta intre mine cu tigara si eu fara ea, este tocmai asta… ca am invatat sa ma iubesc si sa am grija de mine.

 

Ce rol a jucat VOINTA in lasatul de fumat?

 

Nici unul. Zero.

 

Nu vointa vindeca ci iubirea!

 

PS Mai multe despre cum m-am lasat de fumat puteti citi aici: https://simplitaly.wordpress.com/category/tigari-gratis/

 

 

7 gânduri despre ”Happy Non-Smoker-Birthday to Me!

  1. cristina zice:

    Nu pot nici eu decat sa te felicit, dar de acum inainte nu mai e nici un pericol, e ceva ce s-a terminat de mult – fumatul, nu-i asa? Nici nu mai merita evocat, ca sa zic asa, caci pana si aducerea aminte parca m-ar sufoca. E grozav ca am scapat, personal o consider cea mai grea batalie cu raul pe care am dus-o in viata mea, dar am invins. Sa fie pentru totdeauna!

    Apreciat de 1 persoană

    • simplitaly zice:

      Cristina ai dreptate, nu mai sunt demult de tot in pericol, imi place insa sa mentionez si sa sarbatoresc chiar ziua asta speciala in care viata mea a luat o directie anume. Stii, nu e vorba doar despre fumat. Lasatul de fumat m-a invatat ca POT orice si ca instrumentul principal este iubirea 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu