Calendarul Luxul Simplitatii pentru anul 2016

Da, l-am terminat aseara si abia astept sa vi-l fac cadou! Nu, nu e niciodata prea devreme pentru cadouri. Si nu e niciodata prea devreme pentru a face un pic de munca de organizare: notat zilele de nastere in noul calendar si evenimentele sau programarile a caror data o stim deja. In felul acesta luna urmatoare, in decembrie, ne vom putea dedica timpul pregatirilor de sarbatori si anul 2016 ne va gasi cu temele facute.

Calendarul l-am facut in functie de prioritatile mele pe anul 2016, si anume: completarea pasului al doilea din sistemul celor 7 pasi de Dave Ramsey, care spune:

Plateste-ti toate datoriile in afara de creditul pentru casa!

Mi-am propus ca, pana in octombrie 2016 sa anihilez orice urma de datorie (masina) si sa rezolv problema presanta a acoperisului grajdului (eliminat azbest si refacut acoperisul).

In acest sens am incorporat in calendar si lista tuturor cheltuielilor care ma ajuta, in fiecare luna, sa aproximez destul de bine cheltuielile, cu doua coloane: una in care trec sumele ce trebuie/vreau/pot sa le aloc diverselor cheltuieli si una in care voi nota sumele efective cheltuite pentru respectivele categorii, astfel incat, la sfarsit de luna sa am o evidenta clarissima a situatiei financiare exacte.

Ce va rog?

Sa adaptati calendarul propriei voastre vieti si propriilor voastre obiceiuri. Sa stergeti si sa adaugati ceea ce credeti de cuviinta si ceea ce aveti nevoie sa faceti.

Exista doua moduri de a gestiona calendarul din 2016, mai exact Lista tuturor cheltuielilor:

  • primul este de a nota cheltuielile specificei fiecare luni. De exemplu asigurarea masinii vine o data pe an, in februarie, atunci in luna februarie scriu X lei cat face asigurarea si, in celelalte luni las gol spatiul din dreptul asigurarii masinii.
  • al doilea (preferatul meu si cel pe care il aplic eu cu succes) este de a lua suma X reprezentata de plata asigurarii masinii si de a o imparti in 12 (cate luni are anul). De exemplu, asigurarea masinii, pe an, ma costa EUR 300,00. 300:12=25. Voi pune, in fiecare luna, EUR 25,00 in contul asigurarii masinii. La fel procedez si cu facturile ce vin la 2 sau 3 luni o data. Le impart si scriu in lista valoarea pe luna nu valoarea efectiva a facturii

Neues Bild

Ce vreau sa subliniez este faptul ca nu este un mod corect in absolut de a-si organiza bugetul. Ce functioneaza pentru mine poate sa functioneze mai putin bine pentru tine. Si invers. Calendarul acesta ti-l ofer din inima si stiu ca va deveni instrumentul tau de baza in crearea vietii pe care ti-o doresti!

Calendarul in format word il poti descarca facand un click hotarat aici: calendarLS2016

Mult succes!

Reclame

4 gânduri despre ”Calendarul Luxul Simplitatii pentru anul 2016

    • simplitaly zice:

      eu nu platesc apa, e gratis in zona mea. De fapt daca sapi in pamant gasesti imediat apa si de aceea casele din zona mea nu au beciuri. Cele care totusi au regreta mult decizia de a si le fi facut pentru ca sunt inundate foarte des.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s