Plan alimentar

Model de alimentatie: post intermitent 16/8

Particularitati:

  • carnea ca si condiment in afara de duminica
  • cel putin 1 zi de peste – vineri
  • fara produse lactate

Structura:

Mic dejun – Zero

Cina – resturi de la pranz sau supa si un sandwich sau un ou ochi c-o felie de sunca

Pranz – masa principala (supa+fel principal+salata)

Supe: 1. de frunze de Beta vulgaris (partea alba)

12107133_10204811966843030_6181946804272293979_n

si 2. de frunze de condurasi cu cartofi

Paine: facuta la masina de paine

De baut: apa aromatizata cu bucatele de rubarber si menta, suc de mere

Salate (1/zi): de rosii mititele, de ridiche neagra, de ridichi rosii si de rucola

Gustari: crema de mere cu miere si scortisoara

Feluri principale:

Luni: Gnocchi de sfecla rosie cu pesto de rucola

Marti: Risotto cu frunze de ridichi

Miercuri: Salata calda de fasole verde si oua fierte (reteta de la vecina)

Joi: Mancare rece (paine + salam + salata)

Vineri:  Couscous cu ierburi aromatice si ton din conserva

Sambata: Hamburgheri de cartofi si frunze de sfecla Beta vulgaria

Duminica: Chili con carne

Organizatorice:

  • luni dimineata sa scot aluatul de gnocchi de la congelator
  • sa fierb din timp ouale pentru miercuri
  •  sambata sa merg la macelarie dupa carnea si oasele pentru caini
Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Plan alimentar&8221;

  1. arakelian zice:

    cand cumpar/am ceva si estimez ca va expira si nu il termin, prortionez si congelez. Ce imi pare rau e ca in varf de sezon de fasole pastai nu le-am oparit si congelat, ar fi fost super sa scot cate un pumn in supele de la iarna, dar voi culege fasolica zilele urmatoare, fierbe tot o data si portiona/congela – e un ingredient super pt salate.

    In rest, recitesc meniul tau si imi dau seama cat de ieftin e! si ca folosesti plante foarte proaspete si de valoare.

    Apreciază

  2. Lili zice:

    Citesc si eu meniul tau si imi dau seama ca nu l-as putea copia . Nu ma refer la copiat cu adevarat ci ca si idee permanenta. O zi ar merge apoi a doua zi ar trebui sa fac ceva mai „consistent”.De exemplu pe planul tau de luni si marti ar trebui sa mai fac si o supa pe langa felul principal. Cu un adult in casa care produce si munca fizica si un adolescent inca in crestere nu as avea nici o sansa. In schimb pentru mine nu ar fi absolut nici o problema sa mananc toata saptamana ce faci tu 🙂

    Apreciază

  3. simplitaly zice:

    Lili avem supa si salata la fiecare masa principala si, uneori si la masa secundara. De exemplu saptama asta pranzul este masa principala si consta din:
    1. o farfurie mica de supa
    +
    2. fel principal
    +
    3. o farfurie de salata

    La masa secundara totul este optional si se consuma in functie de ce avem chef si mancare-n frigider. Intre mese mancam fructe.
    Doar eu mananc ambele mese acasa, el mananca 1/zi la cantina. In afara de sfarsitul de saptamana in care daca nu lucram niciunul mancam amandoi acasa.

    La mine-n casa supa este fast-food. Iei 2-3 polonice din oala din frigider, le incalzesti, iei 1 felie de paine si ai combatut eficient foamea ❤

    Apreciat de 1 persoană

  4. arakelian zice:

    Lili, eu am in paralel mereu o supa crema/ supa de oase in frigider (din motive de mancai). Bugetul si planning-ul se schimba infim, pentru ca folosesc legume ieftine si prost apreciate crude (dovlecel, telina, praz, pastarnac, dovleac, cartof, familia napilor, etc etc etc.), sau fierb resturile de legume din frigider; dreg cu o lingura de iaurt/smantana (uneori, doar cine vrea) si drept crutoane vine painea uscata. Iarna cand venim de afara sau dupa ce alerg seara un bol de supa e pe post de hidratare + incalzire + foame + curatat frigiderul etc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s