Supa-crema pentru intarirea sistemului imunitar

E toamna si e momentul just ca sa ne ocupam mai atent de propriul sistem imunitar si sa-l intarim.

Azi am facut o supa dedicata acestui scop.

Cantitatile sunt cam „la ochi” si asta e de bine pentru ca lasa loc amprentei personale (unora supa-crema le place mai groasa, altora mai subire etc) si da prilejul de a recicla unele alimente, o sa vedeti mai incolo la ce ma refer.

Ce-am facut azi?

Am curatat si tocat rapid 7 catei de usturoi marisori si doua cepe mici. Le-am calit in cateva linguri de ulei (ramas intr-un borcan cu eticheta „Anghinare in ulei” – anghinarea a fost folosita cand am facut ultima data pizza”), am adaugat 3 oase de vitel, 6 cartofi mijlocii curatati si taiati in cubulete si o lingurita de seminte de chimin. Toate astea le-am lasat sa se caleasca si, cand ceapa si-a schimbat usor culoarea, am adaugat aprox. 3 litri de apa, o bucata de radacina de ghimbir taiat feliute, o bucatica mica de ardei iute (taiat cu foarfeca), o frunza mare de telina, 1 frunza de salvie, 2 frunze de menta si cateva frunzulite de patrunjel. Ajunsa la punctul asta, am deschis congelatorul si mi-a cazut in mana o punga cu sparanghel alb congelat, am decis ca a venit momentul sau de glorie si l-am adaugat continutului din oala. Am inchis capacul (oala sub presiune) si am lasat totul sa fiarba cam 20 de min. Apoi am ridicat capacul si am controlat c-o furculita: toate legumele erau moi! Am scos oasele, le-am lasat sa se raceasca si le-am dat la caini. Am scos si frunza de telina si am aruncat-o la bio-gunoi. In oala am adaugat sare si piper si am actionat mixerul vertical pana cand am obtinut o crema groasa. Mie insa imi place supa-crema ceva mai lichida asa c-am mai adaugat o cana de apa.

Pare lung procesul tehnologic, nu-i asa? Idee in sine este insa simpla: cat de mult usturoi si cat de multa ceapa, cartofi pentru cremozitate si cate un piculet din fiecare condiment picant. Mancata in pace, la masa cu cineva drag, supa asta face minuni! Pe cuvant! ❤

8 gânduri despre ”Supa-crema pentru intarirea sistemului imunitar

  1. laura zice:

    Carmen,supa asta de usturoi e „grea”adica ramane persistent mirosul si gustul de usturoi sau se aplatizeaza totul dupa fierbere?:)n-am mancat niciodata supa de usturoi si in general nu prea il tolerez…

    Apreciază

Lasă un comentariu