Pesto vegan de rucola si nuci

Am scris cu ceva timp in urma ca am luat niste seminte de rucola pe care le-am semanat in fata casei pe o bucatica de teren de 1 1/5 m X 50 cm. S-a facut de minune. Nu le-am stropit si nu le-am tratat cu nimic, deci sunt cat se poate de biologice.

Le-am mancat ca si salata de cateva ori si azi am decis sa fac un pesto cu ele.

Am cules frunzele de rucola, le-am ales, le-am spalat bine in cateva ape, le-am lasat sa se zvante. Am avut o sita plina cu varf. Apoi am pus in robot (in doua ture ca am robot mic): frunzele de rucola, 200 g nuci, 4 catei mari de usturoi si circa o canuta gen espresso de ulei de masline plus un pic de sare. Am pornit robotul si am macinat totul pret de cateva minute pana cand am obtinut o crema groasa.

Mi-au iesit 2 borcane si jumatate. Le-am acoperit cu un strat de ulei, le-am inchis ermetic si le-am pus in frigider.

Eu nu ma dau in vant dupa busuioc, imi place mai mult pesto-ul de rucola. Pinoli ce se folosesc in mod normal la pesto-ul de busuioc sunt foarte scumpe asa c-am optat pentru „banalele” nuci normale care sunt chiar foarte bune in combinatie cu rucola. Pentru ca nu consumam produse lactate am omis complet, total si cu desarvarsire branza razuita. Cantitatea de usturoi este destul de mare dar ok pentru gustul meu.

In urmatoarele saptamani, macar 1 masa pe saptamana va consta din paste cu pesto🙂❤

5 thoughts on “Pesto vegan de rucola si nuci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s