Grasita

Am citit mult in ultima vreme despre grasita (PORTULACA OLERACEA), in toate limbile accesibile mie. Si m-am indragostit de ea. Si mi-e plina nu numai inima ci si gradina de buruiana asta gustoasa si binefacatoare.

Am taiat niste rosii pentru salata azi. Si-am cules un buchet de grasita, am spalat-o, i-am indepartat tulpinile mai groase si am pus-o in vasul cu rosii. Apoi am adaugat sare, piper, otet balsamic si ulei de masline. A fost foarte apreciata.

11933384_10204660429854700_8297128309784808276_n 11954622_10204660408574168_2849888679962008164_n

Stiu ca se mai poate gati in multe alte feluri dar eu, pana acuma, am savurat-o doar cruda, in salate. Urmeaza sa-mi extind paleta de retete cat de curand🙂

Info si retete RO: http://condimenteweb.ro/condimente/grasita-c74 si https://ierburiuitate.wordpress.com/tag/portulaca/

Info si retete IT: http://www.greenme.it/mangiare/altri-alimenti/17039-portulaca-proprieta-usi-ricette

Info si retete DE: http://www.livingathome.de/kochen-feiern/kuechenwissen/1939-rtkl-was-tun-mit-portulak

Info si retete EN: https://web.extension.illinois.edu/cfiv/homeowners/030726.html si http://www.prairielandcsa.org/recipes/purslane.html

Info si retete HU: http://antalvali.com/kover-porcsin-portulaca-oleracea.html

Info si retete FR: http://chocolateandzucchini.com/vf/ingredients-bons-produits/45-idees-pour-utiliser-le-pourpier/

9 thoughts on “Grasita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s