Am mai scris despre metoda asta pe blog. E simpla, pui totul intr-o oala si, in cateva minute, ai gata pranzul. O singura oala pentru fiert pastele si facut sosul. Una!
Azi am incercat aceeasi metoda cu un clasic al bucatariei italiane – Paste cu somon – si a iesit o bunatate. Bineinteles ca varianta mea este adaptata necesitatilor noastre si a ceea ce ne ofera azi frigiderul si gradina.
Am pornit c-o tigaie larga in care am pus pastele rupte. Le-am acoperit cu apa, am adaugat sare, un pic de ulei si cateva rosii micute, foarte coapte, taiate in doua si o frunza mare de telina. Am pornit focul la mare pana cand a inceput sa fiarba apoi am micsorat flacara si am asteptat cateva minute (putine) pentru ca pastele sa-si ia apa de care au nevoie. Am adaugat somonul afunat, o canuta gen espresso de lapte de soia si niste frunzulite de fenicul salbatic.
Lichidele, impreuna cu amidonul din paste, au format un sos foarte frumos, cremos, care a imbracat la perfectie pastele.
Cand s-a finalizat fierberea am indepartat frunza de telina si am pus tigaia pe masa.
Pofta buna!
2 gânduri despre ”Paste minimaliste cu somon afumat”