Gratar disc si paste minimaliste

Prin intermediul Adrianei am intrat in posesia unui gril-disc pe care l-am si inaugurat impreuna ❤

Sambata am facut pe el:

– ciuperci

– ardei

– sfecla rosie

– carnati

– carne de porc

si cartofi prajiti in cuva lui.

11659294_10204266304721818_5054747059841797779_n

Am facut un aluat de paine din faina alba in care am adaugat un amestec de frunze de urzica si de petale de galbenele. Am format apoi pitute plate, lunguiete din ele si le-am prajit unele pe gratar altele in uleiul din cuva, ca pe gogosi.

11138069_10204266306681867_5627092578424275370_n

Cum insa am calculat portii mai mari, mi-au ramas si pentru zilele urmatoare.

Si asa ca azi am urmat modelul pastelor minimaliste de ieri si am pus intr-o tigaie:

– spaghete integrale rupte in doua

– 1 lingura concentrat de rosii

– carnatul ramas de la gratar, taiat in felii grosute

– 1 catel de usturoi tocat

– frunze de menta, patrunjel si leustean tocate

– sare + piper

– apa cat sa acopere spaghetele si sa le depaseasca de-o jumatate de deget (tigaia folosita azi e mai larga decat cea de ieri)

si am lasat totul sa fiarba la foc mare pana cand incepe procesul si apoi am redus flacara si am invartit din cand in cand.

11015291_10204266304521813_8325778078579979379_n

Spre finalul fierberii am adaugat si resturile de legume taiate in bucatele, cat sa se incalzeasca.

11062249_10204266302241756_3227751076073493123_n

Am constatat si chiar vorbeam cu Adriana, ca am devenit foarte open-minded in ceea ce priveste mancarea. In urma cu 20 de ani as fi zis ca spaghetele astea (si alte preparate pe care le gatesc constant), cu carne si legume reciclate, sunt mancare de dat la porci. Azi le gatesc si chiar le savurez ❤

3 gânduri despre ”Gratar disc si paste minimaliste

Lasă un comentariu