Prin intermediul Adrianei am intrat in posesia unui gril-disc pe care l-am si inaugurat impreuna ❤
Sambata am facut pe el:
– ciuperci
– ardei
– sfecla rosie
– carnati
– carne de porc
si cartofi prajiti in cuva lui.
Am facut un aluat de paine din faina alba in care am adaugat un amestec de frunze de urzica si de petale de galbenele. Am format apoi pitute plate, lunguiete din ele si le-am prajit unele pe gratar altele in uleiul din cuva, ca pe gogosi.
Cum insa am calculat portii mai mari, mi-au ramas si pentru zilele urmatoare.
Si asa ca azi am urmat modelul pastelor minimaliste de ieri si am pus intr-o tigaie:
– spaghete integrale rupte in doua
– 1 lingura concentrat de rosii
– carnatul ramas de la gratar, taiat in felii grosute
– 1 catel de usturoi tocat
– frunze de menta, patrunjel si leustean tocate
– sare + piper
– apa cat sa acopere spaghetele si sa le depaseasca de-o jumatate de deget (tigaia folosita azi e mai larga decat cea de ieri)
si am lasat totul sa fiarba la foc mare pana cand incepe procesul si apoi am redus flacara si am invartit din cand in cand.
Spre finalul fierberii am adaugat si resturile de legume taiate in bucatele, cat sa se incalzeasca.
Am constatat si chiar vorbeam cu Adriana, ca am devenit foarte open-minded in ceea ce priveste mancarea. In urma cu 20 de ani as fi zis ca spaghetele astea (si alte preparate pe care le gatesc constant), cu carne si legume reciclate, sunt mancare de dat la porci. Azi le gatesc si chiar le savurez ❤
Fain de tot discul, sa tot stai in curte la aer si sa frigi pe el tot ce iti doresti…eu sun fan cartofi prajiti, mi-a placut mult locul acela unde i-ati pus la prajit…deja salivez !
ApreciazăApreciat de 1 persoană
uite proiectul meu este sa imi organizez gatitul si mancatul vara afara cat de mult posibil. Pentru asta ma bucur de gratarul asta si tot cu acelasi scop vreau sa amenajez garajul ca si bucatarie simplista 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană