Dialoguri

Ii explic unei persoane foarte importante pentru mine cum, in urma unor luni de somaj tehnic, am ajuns sa invat sa gestionez decent de bine banii.

Eu: – „Mi-am amintit de o familie de vecini din Romania, traiau in 3 dintr-o pensie si nu le lipsea nimic… ii stiam foarte cumpatati dar, pe atunci chiar am crezut ca traiesc si din ceva bani mosteniti sau vreun alt venit suplimentar. Azi stiu ca nu aveau bani mai multi ca altii dar aveau un sistem.”

Ea: – „Exact! Eu de aceea nu am intelegere pentru cei ce se plang ca nu le ajung banii. Fa sa-ti ajunga! Aud ca nu ajung la sfarsitul lunii cu bani. Au bani de mancare pentru prima saptamana, pentru a doua dar apoi gata. Nu poti sa ai bani doar pentru doua saptamani. Cand intra salarul in casa imparti totul acolo unde ii e locul si ce iti ramane imparti la 4 sau la 5, depinde cate saptamani are luna. Si atunci ai si pentru ultimele saptamani din luna!”

Mai vorbim de una-alta, apoi:

Ea: – Stii, cand nu am destule rufe albe ca sa umplu masina de spalat fac asa: pun la spalat albiturile si las pana cand masina ajunge la temperatura ceruta. Opresc masina si las albiturile in ea. Dupa 1-2 ore dau drumul la apa afara din ea, deschid usa, bag coloratele si pornesc programul scurt.”

Reclame

6 gânduri despre ”Dialoguri

 1. adrianastildeviata zice:

  Carmen, mie faza cu masina de spalat nu mi se pare ok… Daca nu am suficiente rufe astept pana se aduna sau daca imi este musai pornesc masina cu programul de jumatate cantitate de rufe. Nu stiu cat de ok este pentru masina de spalat sa o tot opresti in timpul programului… Am auzit si eu de aceasta practica chiar saptamana trecuta de la cineva din parc…

  Apreciază

 2. Elena zice:

  Mi se pare f ingenioasa metoda, nu m-as fi gindit. Dar nu stiu cit e de economica. Masina mea n-are program de jumate cantitate, in schimb la mine pot sa deschid usa in timpul programului(pina intr-un anumit punct, dupa aia se blocheaza) fara sa se schimbe nimic in ciclul de spalat, ceea ce imi place f mult. Mai imi arata la fiecare program cita apa si curent consuma.

  Apreciază

 3. Claudia Popescu zice:

  buna! referitor la asta cu oprirea si scoaterea rufelor albe, inseamna ca programul dureaza cat e el si sigur e lung ptr programul cu rufe albe, opreste masina, clateste rufele separat…. cred ca nu se prea economiseste. zic si eu,

  Apreciază

 4. simplitaly zice:

  Buna Claudia.Doamna respectiva mi-a explicat, imediat dupa ce apa din masina ajunge la temperatura setata anuleaza programul pentru rufe albe, deci acesta nu se mai desfasoara in toata lungheta lui. Apoi nu face clatirea separat ci pune rufele colorate impreuna cu cele albe atunci cand temperatura apei din masina a scazut si porneste spalarea pe un program scurt.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s