Papadie

M-am indragostit de o pagina de gatit gasita in blogroll-ul Blogului de la mare. Pagina se cheama http://thegreekvegan.com/ si contine retete de post din acelea adevarate, din ingrediente putine dar bune nu cu inlocuitori gen margarina si lapte de soia🙂

De catava vreme imi facea cu ochiul o salata de frunze fierte de papadie. Azi am recitit povestea salatei si mi-a trecut prin cap ca eu, de fapt, nu trebuie sa-mi bat capul de unde sa le cumpar si daca le gasesc pentru ca doar am plantatia mea privata de papadie🙂 Si m-am inarmat cu cei doi caini si-am luat cosul de toarta si-am purces.

11391470_10204133895171662_8835059607016018504_n

In cateva minute am umplut cosul. Am cules in general doar frunze. Cateva plante insa erau in locuri unde nu au ce cauta si alea le-am smuls din radacina.

Intoarsa in casa am bagat de seama ca nu am pe cine ma baza decat pe mine insami ca ajutorul principal era kaputt :)

11391470_10204133893891630_4560961807567456211_n

asa ca am ales frunzele de una singura si tot eu cu mine le-am spalat bine sub jet de apa, le-am lasat cateva minute la scurs si am pus la fiert cam 2 litri de apa intr-o oala incapatoare.

10290668_10204133896891705_8490472528897514505_n

Cat am asteptat sa fiarba apa am taiat frunzele de papadie in segmente. Le-am pus in apa clocotinda si le-am lasat sa fiarba pret de cateva minute, pana cand, gustand o tija, am constatat ca era moale.

Le-am scurs de apa. Le-am condimentat cu sare, piper, ulei de masline si otet de vin alb.

11393104_10204133882011333_8368932654169719176_n

Daca sunt amare? Da. Prin fierbere insa le dispare din amareala si, datorita otetului (zeama de lamaie in reteta originala) amareala nu se mai simte deranjant de tare. Din cate stiu eu, bucataria romaneasca nu foloseste alimente amare cum ar fi anghinarea, cicoarea sau papadia. Cel putin nu cea din zona mea. Poate ca situatia a fost alta inainte de perioada comunista? Tot ce se poate…

Radacina de papadie

11210420_10204133895851679_629958991994176961_n

am spalat-o si am curatat-o apoi am pus-o in sticla de otet impreuna cu un catel de usturoi si 2 crengute de rozmarin.

11401186_10204133886531446_8463481115090359002_n

In lichidul rezultat in urma fierberii frunzelor de papadie am scufundat doua ramurele de roinita si am acoperit vasul cu capac. Dupa cateva minute am baut o cana din ceaiul asta si restul l-am lasat sa se racoreasca sa-l pot baga la frigider. Daca este amar? Da. Eu insa sunt obisnuita cu cafeaua neindulcita asa ca amareala acestui ceai nu este exagerata din punctul meu de vedere.

11412320_10204133885851429_6443336655666547778_n

Voi ce alimente amare consumati?

8 thoughts on “Papadie

  1. frunze de papadie (anul asta n-a crescut deloc la mine, mint doar o mana-doua), de patlagina, amestecata in cantitati mai mici prin salate, smothie, si in tarte (intr-adevar e amara, de aceea probabil unele persoane o asociaza, la tarte, cu leurda sau alte verdeturi), lierre terrestre,dar nu des, cand m-apuca desi tre doar sa-ntind mana:). rucola ne place f mult, dar ptr mine nu-i amara.sa-mi pun in gradina.si andive, da astea sunt de cultura.imi plac insa crude, nu gatite.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s