Cati bani imi aduce blogul

In caz ca imi cititi blogul in mod constant, si stiu ca o faceti, exact asa as proceda si eu!! si, ziceam – in caz ca v-ati pus deja intrebarea daca se „merita” sau „renteaza” ca stau si scriu si mai pun si poze, azi vreau sa va raspund si stiu ca ceea ce o sa cititi in urmatoarele randuri o sa va surprinda, macar putin 🙂

O sa incep mentionand ca nu fac nimic „pentru blog” ci pun blogul sa faca pentru mine. Adica nu ma informez si nu experimentez nimic pentru a veni apoi pe wordpress sa scriu ce fain o fost si cum o fost mai exact. Nu. Imi traiesc viata si ideile, temele de scris, vin de la sine. Si daca in ecuatie se mai adauga si timpul e bine venit si scriu intr-o zi cat altii-ntr-un an. Daca nu atunci rabdare ca le-a veni si lor vremea. Deci ca timp investit in blogging trec cateva minute/zi adica exact timpul cat dactilografiez ce am de scris pentru ca, asa cum bine se vede, de cele mai multe ori nu mai stau sa recitesc si sa-mi corectez ororile gramaticale sau de lexic. Cum mie-mi place sa rotunjesc, stabilesc ca timp din viata mea, investit in blog – 30 min/zi. In medie.

Si acuma sa va spun ce profit imi aduce jumatatea asta de ora? Ok, tineti-va bine de manere, puneti-va centurile ca-ncepem:

1. La inceput blogul a fost un punct de intalnire cu doua doamne dragi pentru care traduceam sistemul FlyLady in romaneste. Traducandu-l mi s-a intiparit si mai bine in memorie, adica l-am invatat cum s-ar spune pe-de-rost. Ce are asta a face cu banii? Una din lectiile de pe FlyLady priveste alcatuirea unui meniu pentru perioada imediat urmatoare, masura ce ne face sa economisim timp, nervi si – volens-nolens – BANI. In timp mi-am perfectionat metoda de alcatuire a meniului si am adaptat-o atat de bine stilului mei de viata incat am reusit sa-mi reduc cu aproape 50% cheltuielile cu mancarea. Despre obiceiurile FlyLady am tot scris, cu mare drag, pe blog. Consider banii necheltuiti la fel de valabili ca cei castigati in mod direct, prin inchirierea fortei de munca de exemplu. Sa ne imaginam urmatoarele scenarii: I. castig EUR 1.600/luna si cheltuiesc tot si II. castig „doar” EUR 1.000/luna din care cheltuiesc „doar” EUR 600 ceea ce duce la un „profit” de EUR 400. Cei EUR 400 fac diferenta intre scenariul I si II. O marire a venitului din scenariul I cu EUR 400 nu ar constitui garantia ca la sfarsit de luna as gasi ceva sub linie, nu-i asa? Deci, bani castigati prin blog, prin alcatuirea meniului: EUR 200/luna!

2. Tot de pe blog am aflat de Jillian Michaels si de programele ei de fitness de care m-am tinut si continui sa ma tin. Faptul ca am scris pe blog despre acest proces m-a ajutat sa fiu disciplinata si consecventa. Bani economisiti cu ajutorul blogului: EUR 50/luna, cam atat cred ca ar costa lunar abonamentul la o sala.

3. Prin blog am cunoscut-o pe Adriana, prin care am ajuns la economisim.info, pagina cu ajutorul careia mi-am sortat putin ideile haotice pana la acea vreme, in legatura cu finantele personale. economisim.info mi-a oferit baza pe care apoi mi-am facut analiza financiar si am invatat sa imi alcatuiesc un buget lunar. Bani economisiti = castigati prin  intermediul blogului: nu mai putin de EUR 300/luna.

4. Exact ca si la punctul 3. am construit un fond de urgenta suplimentar in care mai inghesui lunar EUR 200 in regim automatizat. Castig: EUR 200/luna.

Calculam?

200 de la meniu

50 de la fitness

300 de la bugetare

200 de la fond

Avem un total de EUR 750/luna.

Atat imi aduce mie blogul, luna de luna. 🙂

Asta ma pune in pozitia de a putea refuza fara dureri de cap sau de masele ofertele de publicitate pe blog. Nici nu as sti la ce as putea face publicitate aici, avand in vedere ca tema blogului este a NU cumpara 🙂

Va doresc o seara placuta si multi bani!

Carmen

12 gânduri despre ”Cati bani imi aduce blogul

  1. Lela zice:

    Bravo Carmen!!!!De asta sunt eu lipita de blogul tau de atata timp , deoarece ma reprezinta stilul de a scrie si temele abordate!
    Abia astept si alte „detalii” din noua locuinta!!!!
    Te pup si te imbratisez cu drag!
    Un weekend cu spor!!!

    Apreciază

  2. Mari zice:

    Buna Carmen si ai mai castigat admiratia celor care te citesc, chiar daca nu avem timp sa-ti scriem te citim si dimineata cand ajungem la servici mai intram sa vedem cea facut Carmen. Merci pentru blogul tau.

    Apreciază

  3. Anda zice:

    Esti asa draguta in tot ce explici tu! Imi era dor de voi! Si vreau sa iti multumesc pentru sensibilitatea cu care m-ai sprijinit cand eram gravuda. Te pupam,anda &astrid

    Apreciază

  4. mihaela zice:

    Ba mai mult, ne-ai imbogatit si pe noi 🙂 . Sufleteste, cu sfaturi, idei… eu chiar sunt mult mai bogata (si material, si sufleteste) de cand te citesc, pentru ca am invatat sa primesc si sa sortez/imbunatatesc cam tot ceea ce intra in viata mea, si sa ma bucur de lucrurile marunte pentru ca ele au cea mai mare „valoare adaugata”. A, si probabil nu te-ai gandit cata energie pozitiva si ganduri frumoase ai strans de la noi ❤ .

    Apreciază

Lasă un comentariu