G(alusti)nocchi de cartofi si urzici

Am abonament la doua tufe barosane de urzici. Am dat iama-n ele dimineata, pana nu a inceput sa ploua. Am cules cate am putut.

Le-am spalat bine sub jet de apa si le-am fiert. Apoi le-am lasat sa se raceasca intr-o strecuratoare.

Inainte de cina le-am pus in robot, am adaugat o lingurita de hrean si le-am tocat bine. Am adaugat 2 cartofi copti in cuptor (ca tot am pornit azi cuptorul, am profitat si-am copt o duzina de cartofi pe care sa-i folosesc la diverse preparate in zilele ce vin). Cartofii cei doi i-am pisat bine am crezut eu dar tot au mai ramas niste bucatele pe ici pe colo. Nu-i bai, batar nu ne plictisim tot gasind cate ceva nou prin farfurie… Am mai adaugat si-un ou. Si-un praf de sare, unul de ghimbir si unul de nucsoara. Si apoi faina pana cand cam obtinut un aluat foarte lipicios. Ce l-am lasat sa se odihneasca pana mi-am facut eu unghiile pe internet…

Am pus apa cu sare la fiert si am pus jumatate din aluatul de mai sus pe masa. Cealalta jumatate am pus-o la congelator.

Aluatul de pe masa l-am tavalit prin multa faina si am facut un siret lung din el. Siretul l-am taiat in bucati. Bucatile obtinute le-am pus in apa clocotinda si am asteptat sa se ridice la suprafata. Apoi am mai asteptat vreo 2 minute si le-am scos pe farfurii.

Peste gnocchi am pus cateva linguri de grasime de cocos topit ce-mi ramasese de la copturile de azi.

Langa galusti am mancat salata verde. Verde cu verde.❤

4 thoughts on “G(alusti)nocchi de cartofi si urzici

  1. Ce fain! Deci nu trebuie neaparat luata fiecare bucatica si apasat bine-rulat pe furculita ca sa iasa forma aia specifica de gnocchi? Ca pe mine partea aia ma enerveaza , dar in reteta scrie ca trebuie facuta neaparat ca altfel se intimpla ceva…am uitat ce, ori nu fierb bine, ori se imprastie la fiert. De-aia am renuntat la facut gnocchi si fac aluat mai lichid si il dau prin sita de spatzle.

    Apreciază

  2. eu nu le-am facut niciodata striatiile alea si de vazut am vazut o singura data pe cineva ca trecea galustile pe spatele unei furculite. Se zice ca daca nu au striatiile alea nu reusesc sa tina mult sos si asa si este, mie insa imi convine🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s